Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiropas Centrālās bankas (ECB) vadītāja Kristīne Lagarda uzsvērusi, ka kriptovalūtai "Bitcoin" nepieciešams globāls regulējums, jo tā aizvien plaši tiek izmantota naudas atmazgāšanas aktivitātēs, raksta "Reuters".

Pēdējo gadu laikā "Bitcoin" kļuvis populārs plašākas sabiedrības vidū, un to iegādājas arī privātpersonas, investīciju fondi un pat lielas korporācijas. Ir pat investori, kuri aizņēmušies, lai iegādātos lielākus kriptovalūtu apjomus, kas gan nav labākais investīciju veids, norāda eksperti.

Taču šis straujais popularitātes pieaugums veicinājis bažas tirgus dalībnieku vidū, ka aug tās loma naudas atmazgāšanas darījumos un citos nelegālos darījumos.

""Bitcoin" ir augsti spekulatīvs aktīvs, un tas tiek izmantots daudzos dīvainos biznesos un naudas atmazgāšanas aktivitātēs," teikusi Lagarda.

Viņa gan nav minējusi konkrētus naudas atmazgāšanas piemērus, taču teikusi, ka notiek vairākas kriminālizmeklēšanas par nelegālām darbībām kriptovalūtu tirgū.

Neskatoties uz to, ka pasaulē naudas atmazgāšanas novēršanas regulējums ir kļuvis stingrāks, kriptovalūtu sektors aizvien ir vismaigāk uzraudzīts, norāda Lagarda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!