Foto: Publicitātes foto

No "Nordea" iegādājoties 11,6% "Luminor Holding" akciju, "Blackstone" pārvaldīto privātā kapitāla fondu vadītajam konsorcijam tagad pieder 80% "Luminor Bank" mātesuzņēmuma - "Luminor Holding" - akciju.

2018. gadā "DNB Bank ASA" (DNB) un "Nordea Bank Abp" ("Nordea") noslēdza vienošanos par 60,1 % sev piederošo "Luminor Holding" akciju pārdošanu "Blackstone" pārvaldītam privātā kapitāla fondu konsorcijam.‏ DNB un "Nordea" katrs saglabāja 19,95 % akciju, un "Blackstone" izrādīja interesi turpmākajos gados iegādāties "Nordea" atlikušo akciju daļu.

2021. gada decembrī "Blackstone" no "Nordea" jau iegādājās 8,4% "Luminor Holding" akciju. Ceturtdien, 1. septembrī, "Blackstone" paziņojis par atlikušo 11,6% "Nordea" akciju iegādi. Šī darījuma rezultātā "Blackstone" tagad pieder 80,05% "Luminor Holding" akciju, un DNB arī turpmāk piederēs atlikušie 19,95%.

"Luminor Bank" un "Luminor Holding" padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis norāda, ka bankas darbības rezultātu uzlabošanās, finansiālā stabilitāte un piesardzīga risku pārvaldība nozīmē, ka "Luminor" valdes priekšsēdētāja Petera Boseka (Peter Bosek) vadībā organizācija ir labā pozīcijā, lai turpinātu attīstību, kas sasniegta pēdējos gados. Tā ļaus bankai paplašināt darbību privātpersonu un uzņēmumu apkalpošanā visās trīs Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!