Foto: Publicitātes attēli

"BluOr Bank" obligāciju emisijā piesaistīti 4,855 miljoni eiro, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Piedāvājuma laikā emisijā piedalījās vairāk nekā 140 investoru, parakstoties uz 4855 obligācijām par kopējo summu 4,855 miljoni eiro.

"BluOr Bank" valde apstiprinājusi piedāvājuma rezultātus.

"BluOr Bank" Investīciju pārvaldes vadītājs Andrejs Kočetkovs norāda, ka, neskatoties uz to, ka pieprasījums pēc obligācijām bija mazāks, nekā plānots, kopumā banka ir apmierināta ar piedāvājuma rezultātiem.

Banka piedāvāja iegādāties līdz 7000 nenodrošinātu "BluOr Bank" subordinēto obligāciju ar nominālvērtību 1000 eiro. Obligāciju dzēšanas termiņš ir 2029.gada 1.jūnijs, bet fiksētā procentu likme ir 7% gadā. Atbilstoši piedāvājuma noteikumiem "BluOr Bank" bija tiesības palielināt vai samazināt piedāvājuma apmēru.

Paredzēts, ka obligācijas tiks kotētas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

"BluOr Bank" obligāciju emisijā piesaistītos līdzekļus izmantos kapitāla stiprināšanai, iepriekš pavēstīja bankas pārstāvji.

Pēc bankā minētā, kapitāla stiprināšana ļaus sekmīgāk attīstīt bankas pakalpojumus - veicināt kreditēšanu, piesaistīt depozītus un stiprināt pozīcijas tirgū.

"BluOr Bank" valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Latiševs norāda, ka banka Latvijas tirgū aktīvi kreditē uzņēmumus, tāpēc papildu naudas resursu piesaiste ir viens no bankas izaugsmes priekšnosacījumiem, kas dod iespēju izsniegt arvien vairāk kredītu, tādējādi paplašinot kreditēšanas iespējas arī mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.

Šogad 10. maijā Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja "BluOr Bank" nenodrošināto subordinēto obligāciju programmas pamatprospektu. Bankas subordinēto obligāciju programmas kopējais apmērs nominālvērtībā ir līdz 15 miljoniem eiro.

"BluOr Bank" obligāciju publiskais piedāvājums sākās 16. maijā un norisinājās līdz 27. maijam.

Šogad martā "BluOrange Bank" mainīja nosaukumu uz "BluOr Bank".

"BluOr Bank" auditētā peļņa 2021. gadā bija 9,766 miljoni eiro, kas ir 2,6 vairāk nekā 2020. gadā. Savukārt bankas aktīvi pagājušā gada beigās bija 892,543 miljonu eiro apmērā, kas ir par 22,9% vairāk nekā gadu iepriekš.

Banka reģistrēta 2001. gadā. Sākotnēji tās nosaukums bija "Komercbanka "Baltikums"", 2011. gada jūnijā banka mainīja nosaukumu uz "Baltikums Bank", bet 2017. gada septembrī banka pārtapa par "BlueOrange Bank". Bankas lielākais akcionārs ir Latvijas kompānija AS "BBG", bet patiesie labuma guvēji ir Aleksandrs Peškovs, Sergejs Peškovs un Andrejs Kočetkovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!