Foto: LETA

Risku apdrošinātāja "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) parakstīto prēmiju apmērs pagājušajā gadā Baltijā pieaudzis par 24,3% salīdzinājumā ar 2016.gadu, sasniedzot 164,6 miljonus eiro, pavēstīja kompānijas Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Elīna Rasmane.

Viņa informēja, ka tostarp Latvijā izaugsme bijusi 20,8% apmērā, bruto parakstīto prēmiju apmēram sasniedzot 56,2 miljonus eiro. Vienlaikus straujākā izaugsme Baltijā pagājušajā gadā bijusi Lietuvā, kur bruto parakstīto prēmiju apmērs audzis par 28,7%, bet Igaunijā izaugsme bijusi 16,7% apmērā.

Rasmane pavēstīja, ka būtiskāko pienesumu kompānijas izaugsmē nodrošināja KASKO, īpašuma apdrošināšana, vispārējās civiltiesiskas atbildības apdrošināšana un veselības apdrošināšana. KASKO apdrošināšanā BTA bruto parakstīto prēmiju apmērs 2017.gadā palielinājies par 23,4%, īpašuma apdrošināšanā - par 31,2%, bet veselības apdrošināšanā - par 21,4%.

Savukārt Latvijā lielajos segmentos būtiskākais pieaugums bijis īpašuma apdrošināšanā - par 27,2% un veselības apdrošināšanā - par 21,1%.

Tāpat Rasmane informēja, ka 2017.gadā BTA izmaksāto bruto apdrošināšanas atlīdzību apmērs audzis par 2,5%, sasniedzot 79,4 miljonus eiro.

Tostarp izmaksāto bruto apdrošināšanas atlīdzību apmērs Baltijā visstraujāk pieaudzis veselības apdrošināšanā - par 20,9%, īpašuma apdrošināšanā - par 15,7% un vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā - par 13,8%.

"Esam gandarīti, ka 2017.gadā BTA izdevās turpināt attīstību un pabeigt gadu ar krietni labākiem pieauguma rādītājiem nekā vidēji Baltijas tirgū," sacīja BTA valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

Viņš arī atzīmēja, ka BTA pērn ir palielinājusi tirgus daļu visās trijās Baltijas valstīs.

"Nozīmīgs notikums aizvadītajā gadā bija "InterRisk Vienna Insurance Group" pievienošana, kas uzlabo BTA pozīcijas kā korporatīvajā segmentā, tā tiešajā pārdošanā reģionos, ļaujot mums Baltijas līmenī nostiprināties apdrošināšanas sabiedrību līderu grupā," piebilda Lucaus.

BTA lielākais īpašnieks ir Austrijas apdrošinātājs "Vienna Insurance Group", kuram pieder 90% kompānijas akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!