Foto: LETA

Lai sekmētu investīciju piesaisti Baltijas valstu uzņēmumiem, finanšu uzņēmums "Capitalia" paplašina savu darbību. Tas plāno izveidot un pārvaldīt divus slēgtos alternatīvo ieguldījumu fondus.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir apstiprinājusi "Capitalia" pieteikumu kā alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldniekam, informē uzņēmuma vadītājs Juris Grišins.

"Plānojam izveidot un piedāvāt investoriem divus jauna koncepta ieguldījumu fondus. Redzam šo kā nākamo soli mūsu darbības paplašināšanā, lai varētu sekmēt finansējuma piesaisti vietējo uzņēmumu attīstībai," komentē Grišins.

Pirmais no šiem fondiem būs tiešo aizdevumu fonds ar plānoto apmēru 20 miljoni eiro. Fonds sniegs īsa un vidēja termiņa finansējumu uzņēmumiem Baltijas valstīs, un šis fonds būs paredzēts institucionāliem investoriem, piemēram, pensiju fondiem.

Otrais fonds veiks līdz-ieguldījumus strauji augošos Baltijas valstu jaunuzņēmumos kopā ar vadošajiem reģiona riska kapitāla fondiem. Fonda mērķa investori būs privātie ieguldītāji, kuriem tiks piedāvāts vienkāršs, zemu izmaksu ieguldījuma instruments investīcijām uzņēmumos ar augstu izaugsmes potenciālu.

Plānots, ka abi fondi uzsāks darbību līdz 2021. gada beigām.

"Capitalia" ir finansējusi apgrozāmos līdzekļus un kapitāla investīcijas aptuveni 5000 uzņēmumiem, ieguldot vairāk nekā 85 miljonus eiro to attīstībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!