Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ja janvāra izskaņā un februārī laiku pa laikam šķita, ka kriptovalūtu "ziema" ir beigusies un investori atkal var droši gaidīt digitālo monētu vērtības kāpumu, pēdējās nedēļas liecina, ka uz ātru atgriešanos pie lieliem "plusiem" investori tomēr nevar gaidīt.

Attiecīgi, kā norāda CNBC, pēdējo nedēļu vērtības kāpums “Bitcoin” un arī citām monētām ir apstājies un vērojama zināma lejupslīde. Lai gan, skatoties mēneša griezumā (no 1. februāra līdz 1. martam), cena ir par 2% augstāka nekā iepriekš, tomēr, ja iepriekš vērtība dažās biržās tuvojās pat 25 tūkstošiem par monētu, tad šobrīd tā grozās ap 22–23 tūkstošiem atkarībā no tirdzniecības platformas. 

Kriptovalūtu medijs “Cointelegraph” raksta, ka februāris ir bijis, iespējams, vismazāk svārstīgais mēnesis “Bitcoin” pastāvēšanas vēsturē. 

Līdzīgi izsakās arī lielākās pasaules kriptovalūtu biržas “Binance” pārstāve Latvijā Polina Brotjē: šobrīd ir pēdējo trīs gadu laikā viszemākais tā dēvēto “Bitcoin” vaļu (kam pieder vairāk nekā 1000 BTC) skaits – šāds apjoms BTC šobrīd ir uzkrāts vien mazliet vairāk nekā 1600 adresēs. Vislielākais “vaļu” skaits bija pirms gada, kad vismaz 1000 BTC glabājās vairāk nekā 2100 adresēs. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!