Foto: Shutterstock

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) pagājušajā gadā dažādu projektu īstenošanai no Eiropas Savienības (ES) fondiem izmaksājusi 602,8 miljonus eiro, teikts CFLA sagatavotajā pārskatā par iestādes darbību 2020. gadā.

Vienlaikus aģentūrā atzīmē, ka 2020. gadā projektu īstenotājiem no ES fondu līdzekļiem izmaksāts par 12% vairāk, nekā plānots.

Savukārt visā pagājušajā ES fondu plānošanas periodā, kas ilga no 2014. līdz 2020. gada beigām, veiktas investīcijas 2,4 miljardu eiro apmērā.

Vienlaikus 2020.gadā turpinājās atlašu izsludināšana dažādās ES fondu programmās – kopumā 2020. gadā izsludinātas 19 jaunas projektu iesniegumu atlases par vairāk nekā 192 miljoniem eiro no ES fondu finansējuma kopsummas.

Pagājušajā gadā noslēgti 263 līgumi par 211 miljoniem eiro.

CFLA direktore Anita Krūmiņa atzina, ka pagājušais gads gan vispārēji, gan arī CFLA vēsturē paliks ierakstīts kā ārkārtējs, jo Covid-19 pandēmija nesa virkni izmaiņu darba un personiskās dzīves plānošanā un organizēšanā.

"Pandēmija noteica dažādus īsāka un garāka perioda ierobežojumus, pieprasot domāšanas maiņu un kardināli koriģējot ikdienas paradumus un praksi arī fondu projektu ieviešanā un uzraudzībā. CFLA visus nepieciešamos darba pārorganizēšanas procesus izdevās veikt ātri, efektīvi un kvalitatīvi. CFLA bija viena no burtiski pāris valsts pārvaldes iestādēm Latvijā, kas tempā spēja pārslēgties no klātienes darba uz attālināto pieeju, nodrošinot pilnīgi visus procesus un pakalpojumu sniegšanu neklātienē," atzina Krūmiņa.

ES fondu 2014. – 2020. gada plānošanas perioda institucionālās sistēmas ietvaros CFLA ir vienīgā sadarbības iestāde.

ES fondu līdzfinansējums ļauj nodrošināt projektu ieviešanu izglītības, pētniecības un inovāciju, uzņēmējdarbības veicināšanas, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju, nodarbinātības, vides, transporta, darbaspēka mobilitātes un sociālās iekļaušanas jomās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!