Foto: Publicitātes foto

Palielinoties klientu pieprasījumam pēc digitālajiem banku pakalpojumiem, "Citadele" attālinātās apkalpošanas filiāles paplašina reģionos, pirmo atverot Tukumā, liecina kredītiestādes sniegtā informācija.

Līdz šim "Citadeles" attālinātās apkalpošanas filiāle jeb mākoņfiliāle atradās Latvijas galvaspilsētā, tomēr līdz ar klientu paradumu maiņu finanšu pakalpojumu izmantošanā attālinātā klientu apkalpošana paplašināta, atverot pirmo klientu atbalsta centru ārpus Rīgas.

Tas atradīsies "Citadeles" Tukuma filiālē, un tajā tiks nodarbināti pieci darbinieki, kuri kopā ar kolēģiem no mākoņfiliāles Rīgā sniegs attālinātos bankas pakalpojumus "Citadeles" klientiem visā Latvijā.

"Šis gads nesis lielas pārmaiņas klientu paradumos – būtiski pieaugusi iedzīvotāju izpratne par inovatīvo un bankas pakalpojumu saņemšanu attālināti. "Citadele" šobrīd gandrīz visus pakalpojumus nodrošina attālināti. Redzam, ka klientu aktivitāte internetbankā un mājaslapā ir pieaugusi, un tas skaidrojams ar digitālo pakalpojumu izmantošanu tā vietā, lai nāktu uz filiāli – piemēram, salīdzinot šī gada janvāra un oktobra datus, attālinātā kredītreitinga noteikšana pieaugusi par 22 %, bet hipotekārā kredīta pieteikuma iesniegšana attālināti – par 17 %. Arī konta atvēršana attālināti kļuvusi par paradumu – rudenī jaunie klienti jau piecas reizes biežāk nekā gada sākumā kontu atvēra attālināti," stāsta bankas "Citadele" valdes loceklis Vladislavs Mironovs.

Šī gada laikā būtiski mainījušies klientu ieradumi saziņā ar banku. Par 26 % pieaugusi klientu saziņa ar attālinātās apkalpošanas filiāli gan zvanot, gan izmantojot kādu no rakstiskajām saziņas formām – "WhatsApp", mājaslapas čatu utt. Rakstiskā saziņa desmit mēnešu laikā pat pieaugusi par 405 %. Par 22 % pieaugusi arī saziņa bankas mobilās lietotnes čatā, salīdzinot oktobri ar gada sākumu. Mobilās lietotnes čats atšķiras no citiem saziņas veidiem, jo klients ir apstiprinājis savu identitāti, ielogojoties lietotnē, un var saņemt tūlītējas un konkrētas atbildes uz saviem jautājumiem.

"Citadele" ir otrā lielākā banka Latvijā pēc aktīviem. "Citadeles" grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!