Foto: DELFI

Ir pabeigta darījuma pirmā daļa starp banku "Citadele" un likvidējamo "ABLV Bank" par tai piederošā hipotekārā kredītportfeļa lielākās daļas iegādi. "Citadeles" hipotekāro kredītu portfelis tagad ir papildināts ar vairākiem tūkstošiem hipotekāro kredītu līgumiem vairāk nekā 120 miljonu eiro apmērā.

Noslēdzoties darījuma pirmajai daļai, klienti, kuru kredīti tika nodoti "Citadelei", tiks individuāli apzināti un informēti par jauno kārtību esošo hipotekāro saistību izpildē. Līdz gada beigām ir plānots pabeigt otro darījuma daļu, kuras hipotekāro kredītu līgumu apmērs būs aptuveni 50 miljoni eiro.

"Esam cītīgi strādājuši, lai šo apjomīgo darījumu noslēgtu iespējami īsākajā laikā," saka "Citadeles" vadītājs.Johans Akerbloms (Johan Åkerblom).

"Līdz ar lielākās hipotekāro kredītu portfeļa nodošanu bankai "Citadele" esam noslēguši nozīmīgāko aktīvu atgūšanas projektu un esam akumulējuši naudas līdzekļus kreditoru prasījumu apmierināšanai," piebilst likvidējamās "ABLV Bank" likvidators Andris Kovaļčuks.

Darījuma vadošais finanšu konsultants pārdevējam bija "Superia Corporate Finance".

"Citadele" ir otrā lielākā banka Latvijā pēc aktīviem. "Citadeles" grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Pirms pašlikvidācijas sākšanas, "ABLV Bank" bija viens no lielākajiem kreditētājiem Latvijā, nodrošinot gan hipotekāro kredītu izsniegšanu mājsaimniecībām, gan finansējumu komercuzņēmumiem, veicinot dažādu nozaru attīstību. Bankas toreizējais kopējais kredītportfelis sasniedza vienu miljardu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!