Šonedēļ jaunizveidotā AS "Citadele banka" noslēgs pirmo lielo kredītlīgumu 6,7 miljonu eiro (4,7 miljonu latu) vērtībā ar "Ditton" grupu uzņēmuma SIA "Ditton Chain" projekta realizācijai.

Kā ziņots, SIA "Ditton Chain" projekts paredz izveidot uz AS "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" (DPR) bāzes jaunu un kvalitatīvu produktu ražotni.

AS "Ditton pievadķēžu rūpnīca" padomes priekšsēdētāja vietniece Inga Goldberga iepriekš pastāstīja, ka projektā plānots veikt ražošanas modernizāciju esošajās DPR ražošanas platībās, kuras tā ilgtermiņā nomā no DPR.

Projekts paredz iegādāties visjaunākajām tehnoloģijām atbilstošas ražošanas iekārtas un veikt ražošanas telpu rekonstrukciju. Minēto investīciju rezultātā uzņēmums iegūs iespēju ražot pievadķēdes, kas atbilst Eiropas tirgus prasībām.

Projekta kopējās izmaksas - 7,2 miljoni latu, tai skaitā finansējums no Eiropas Savienības atbalsta programmas "Augstas pievienotās vērtības investīcijas" veido 2,926 miljonus latu.

Svinīgā aizdevuma līguma parakstīšana starp "Citadele banku" un "Ditton" grupu notiks 17.septembrī plkst.13 Daugavpilī, Višķu ielā 17.

Pasākumā piedalīsies "Citadele bankas" valdes priekšsēdētājs Juris Jākobsons, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (LPP/LC), kā arī "Ditton" grupas pārstāvji.

Kā ziņots, šā gada 1.augustā notikušās "Parex bankas" restrukturizācijas rezultātā tika izveidoti divi uzņēmumi - uz jaundibināto AS "Citadele banka" tika pārnesta lielākā daļa līdzšinējās "Parex bankas" aktīvu, bet neprofila aktīvi tika atstāti "Parex bankā" jeb risinājumu bankā. Uz "Citadele banku" tika pārcelta arī daļa Valsts kases noguldījumu.

"Parex bankai" pēc tās nonākšanas valsts īpašumā bija noteikti darbības ierobežojumi, tostarp liegums kreditēt, bet uz jauno "Citadele banku" šie ierobežojumi neattiecas.

Jau vēstīts, ka 2008.gada 8.novembrī valsts nolēma glābt finanšu grūtībās nonākušo "Parex banku" un par diviem latiem no tās lielākajiem akcionāriem un vadītājiem Valērija Kargina un Viktora Krasovicka iegādājās bankas kontrolpaketi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!