Foto: LETA

No izskatīšanai iesniegtajiem 133 hipotekārā kredīta pieteikumiem 25 ģimenēm ar bērniem ir piešķirts bankas "Citadele" finansējums ar valsts galvojumu un atvieglotiem nosacījumiem pirmajai iemaksai. Līgumu par hipotekārā kredīta ar valsts galvojumu saņemšanu parakstījusi arī pirmā ģimene, kas iegādāsies īpašumu ārpus Rīgas, paziņojumā medijiem informē "Citadele".

Liepiņu ģimene ar trīs bērniem no Rīgas uz Tukuma pusi pārcēlās pirms pusgada, tomēr pašlaik dzīvo pie omītes. Lai arī īpašums jau bija noskatīts, hipotekāro kredītu īpašuma iegādei saņemt nebija izdevies, jo īpašums atrodas laukos un bankās nepieciešamais pirmās iemaksas apjoms ģimenei bija par lielu. Iegādājoties īpašumu ar valsts galvojumu, pirmajai iemaksai vajadzēja par 9000 eiro mazāk, nekā vajadzētu bez valsts galvojuma.

Liepiņu ģimene par 70 000 eiro vēlas iegādāties māju ar vienu hektāru zemes Smārdes pagastā, Engures novadā. Banka "Citadele" īpašuma iegādei izsniedza hipotekāro kredītu 45 000 eiro apmērā, no kā 20% jeb 9000 eiro galvoja "Altum" valsts atbalsta programmā. Māja ir renovēta, un ģimene uzreiz varēs tajā sākt dzīvot.

"Mūsu pašu finansējums bija 25 000 eiro, ko ieguvām, pārdodot citu nekustamo īpašumu. Liela palīdzība bija valsts galvojums, jo pašiem šo 9000 eiro sakrāšanai būtu nepieciešami vēl vairāki gadi. Mēs esam ļoti priecīgi, ka jau tagad varam audzināt savus bērnus jaunā mājā, kas atrodas skaistā vietā," atzinis Ingars Liepiņš.

Kā ziņots, "Citadele" patlaban ir vienīgā banka Latvijā, kas izsniedz hipotekāros kredītus ar valsts galvojumu ģimenēm ar bērniem. Ģimenes ar bērniem bankā "Citadele" var saņemt hipotekāros kredītus ar atvieglotiem nosacījumiem pirmajai iemaksai un iespēju saņemt bankas finansējumu līdz 95% no mājokļa tirgus vērtības.

Tomēr pēc tam, kad Saeima grozīja Maksātnespējas likumā ietvertās prasības par obligātu "nolikto atslēgu" principu, arī citas komercbankas pauda gatavību sākt sarunas ar "Altum" par iesaistīšanos valsts atbalstītajā mājokļu kreditēšanas programmā ģimenēm ar bērniem.

Atbalsta sniegšanai valsts atvēlējusi nepilnu miljonu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!