Foto: DELFI

Valdība otrdien sēdes slēgtajā daļā atbalstīja ieceri no 2016. līdz 2020.gadam pagarināt "Citadeles" bankas subordinētā aizdevuma atmaksas termiņu, otrdien pēc sēdes žurnālistiem pastāstīja Privatizācijas aģentūras (PA) pārstāvji.

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem katru gadu daļa no subordinētā kapitāla, ko var izmantot kapitāla pietiekamības aprēķiniem, samazinās par 20%. Lai to kompensētu, nolemts pagarināt subordinētā aizdevuma termiņu, "lai banka varētu visu subordinēto kapitālu attiecināt uz kapitāla pietiekamības aprēķinu," pavēstīja PA Komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs.

Bankas subordinētais kapitāls ir 45 miljoni latu, par ko kredītiestāde maksā procentus, pārskaitot tos Valsts kasei, viņš teica.

Aizdevuma termiņa pagarināšana bijusi paredzēta arī bankas restrukturizācijas plānā, piebilda Loginovs.

Jau ziņots, ka "Citadele" izveidota aizpērn augustā pēc "Parex bankas" restrukturizācijas. Uz jaundibināto banku  tika pārnesta lielākā daļa līdzšinējās "Parex bankas" aktīvu, bet neprofila aktīvi tika atstāti "Parex bankā" jeb risinājumu bankā. Uz "Citadeli" tika pārcelta arī daļa Valsts kases noguldījumu.

Ministru kabinets ērnā gada nogalē nolēma atbalstīt pārdošanas konsultanta "Nomura International plc" priekšlikumu un atlikt bankas "Citadele" pārdošanu, atgriežoties pie šī jautājuma, kad būs uzlabojusies situācija starptautiskajos finanšu tirgos. Privatizācijas aģentūras īpašumā ir 75% bankas "Citadele" akciju, bet 25% un vienas akcijas īpašnieks ir Eiropas rekonstrukcijas un attīstības banka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!