Foto: LETA

Šī gada pirmajā ceturksnī "Citadeles" grupas peļņa pieauga par 30%, salīdzinot ar 2014.gada pirmā ceturkšņa peļņas rādītājiem, un sasniedza 7,6 miljonus eiro. "Citadeles" grupa ar jaunajiem akcionāriem turpina attīstību, veiksmīgi strādājot pie pakalpojumu kvalitātes un darbības rādītāju paaugstināšanas, informē banka "Citadele".

"Esam sākuši darbu pie ilgtermiņa stratēģijas ieviešanas, lai klientiem pakalpojumus nodrošinātu viņiem visvēlamākajā formā. Šogad turpinām kreditēt uzņēmumus un iedzīvotājus, palīdzot īstenot viņu idejas. Attīstām piedāvājumus maksājumu karšu jomā, sadarbojoties ar mūsu ekskluzīvo partneri "American Express". Esam vieni no tirgus līderiem investīciju pakalpojumu jomā, ļaujot klientiem ar dažādiem ieguldījumu apjomiem izmantot investīciju priekšrocības finanšu līdzekļu uzkrāšanai un pavairošanai. Tirgū pastāvot zemām noguldījumu likmēm, esam paplašinājuši savu investīciju pakalpojumu piedāvājumu," saka bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšana ir viena no bankas "Citadele" prioritātēm. Šī gada pirmā ceturkšņa laikā skaita ziņā visvairāk jauno kredītu līgumu bankā "Citadele" parakstīti ar lauksaimniecības un tirdzniecības nozares uzņēmumiem - 64%.

"Citadele" šī gada sākumā bija pirmā komercbanka Latvijā, kas sāka dalību valsts atbalsta programmā mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem, piešķirot hipotekāros kredītus ar valsts galvojumu. Tas sniedz iespēju ģimenēm ar bērniem saņemt hipotekāro kredītu ar mazāku pirmo iemaksu, kas ģimenēm ir bijis būtiskākais šķērslis sava mājokļa iegādei.

Pieprasījums saņemt hipotekāro kredītu ar atvieglotiem nosacījumiem pirmajai iemaksai bija liels. Konsultācijām bankā "Citadele" par iespēju saņemt hipotekāro kredītu pirmo piecu dienu laikā pieteicās vairāk nekā 800 ģimenes. Valsts atbalsta programmas mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem ietvaros "Citadele" līdz ceturkšņa beigām piešķīra 64 hipotekāros kredītus.

2015.gada 1.ceturksnī bankas "Citadele" izsniegto maksājumu karšu skaits palielinājies par 27% salīdzinājumā ar 2014.gada 1.ceturksni. Banka turpināja veicināt norēķinus ar maksājumu kartēm, paplašinot sadarbību ar tirgotājiem. Atlaides, norēķinoties ar maksājumu karti, un citi īpaši piedāvājumi ir nozīmīga daļa no "Citadeles" sniegtajām priekšrocībām klientiem.

"Citadeles" klientu noguldījumu portfelis investīciju pakalpojumu segmentā 2015.gada 1.ceturksnī palielinājās par 4%, sasniedzot 0,9 miljardus eiro. Bankas "Citadele" meitasuzņēmums ieguldījumu pārvaldīšanas AS "CBL Asset Management" ir viens no lielākajiem ieguldījumu pārvaldīšanas jomā Latvijā.

Veiksmīgas darbības rezultātā, noslēdzoties šī gada 1.ceturksnim, "Citadeles" grupas pašu kapitāls bija 189 miljoni eiro, kas ir par 7% vairāk, salīdzinot ar pagājušā gada beigām (bankas pašu kapitāls ir 179 miljoni eiro, kas ir par 4% vairāk).

Bankas vadības un jauno akcionāru vīzija ir attīstīt "Citadeli" par spēcīgāko banku Latvijā kvalitātes un piedāvāto produktu daudzveidības jomā.

Kā ziņots, 20.aprīlī Privatizācijas aģentūra ir pabeigusi bankas "Citadele" akciju pārdošanas darījumu, līdz ar to "Ripplewood" un 12 starptautisku investoru grupa kļuvusi par bankas "Citadele" akcionāriem. Par akcijām investori samaksājuši 74,7 miljonus eiro.

Bankas akcionāru vidū līdzās "Ripplewood" ir tādi pazīstami investori kā bijušais ASV Federālo rezervju sistēmas priekšsēdētājs Pols Volkers un bijušais Pasaules Bankas prezidents Džeims Volfensons. Bankas akcionāru vidū ir arī viens no lielākajiem hedžfondiem pasaulē "Baupost Group", kas pārvalda respektablu institucionālo un privāto investoru kapitālu. Kā jau iepriekš ziņots, "Ripplewood" piederēs 22,4% bankas akciju, bet pārējiem investoriem 52,6% bankas akciju. Investori ir apliecinājuši ilgtermiņa attīstības plānus.

Jau ziņots, ka "Citadeles" grupa pērn sasniedza lielāko peļņu savas līdzšinējās darbības laikā - 2014.gadu grupa noslēgusi ar 32,4 miljonu eiro revidēto peļņu, kas ir par 138% vairāk nekā 2013.gadā. Savukārt banka "Citadele" gadu noslēgusi ar revidēto peļņu 29,2 miljonu eiro apmērā, kas ir par 91% vairāk nekā 2013.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!