Foto: Reuters/Scanpix

"Danske Bank" Latvijā pamatdarbības tīrā peļņa pērn bija 3,57 miljoni eiro, teikts bankas paziņojumā medijiem.

2015. gadā "Danske Bank" Latvijā no savas pamatdarbības, proti, no biznesa klientu un ar tiem saistītu privātpersonu apkalpošanas, guvusi peļņu pirms uzkrājumiem kredītu vērtības samazinājumam 3,18 miljonu eiro apmērā (2014. gadā atbilstošā peļņa bija 3,76 miljoni eiro). Peļņa pirms uzņēmuma ienākuma nodokļa bija 3,15 miljoni eiro (2014. gadā - divi miljoni eiro).

Pateicoties augošajiem biznesa apjomiem, bankas kopējie ienākumi no pamatdarbības pērn pieauga par 2%, sasniedzot 7,5 miljonus eiro. Neskatoties uz arvien zemajām procentu likmēm, bankas augošais korporatīvo klientu kredītportfelis ļāva gūt tīros procentu ienākumus 5,3 miljonu eiro apmērā, pieaugot par 39%. Tīrie komisijas naudas ienākumi auga par 1% un sasniedza divus miljonus eiro.

Bankas izmaksas pagājušajā gadā auga par 19%. To ietekmēja ar personālu saistītu izdevumu pieaugums, finanšu stabilitātes nodevas palielinājums, kā arī investīcijas IT platformas izveidē, kas būs kopīga "Danske Bank" Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Kopīgā IT platforma ļaus nodrošināt mūsdienīgu un vienotu pakalpojumu piedāvājumu bankas biznesa klientiem Baltijas valstīs, skaidro bankā.

Bankas pamata segmenta klientu noguldījumu portfelis samazinājās par 43% līdz 165,8 miljoniem eiro. Pērn gada otrajā pusē finansējuma piesaiste no "Danske Bank" grupas bija efektīvāka nekā depozītu piesaiste vietējā tirgū. Lai spētu piedāvāt saviem klientiem finanšu resursus par izdevīgām cenām, banka pieņēma lēmumu samazināt noguldījumu portfeli.

Bankas izsniegto kredītu apjoms pamata segmenta klientiem 2015. gadā pieauga par 7%, gada beigās sasniedzot 244,6 miljonus eiro. "Danske Bank" apņēmusies turpināt stiprināt tās pozīcijas Latvijā korporatīvo klientu segmentā, piedāvājot profesionālas konsultācijas un individuāli pielāgotus kreditēšanas risinājumus.

"Danske Bank" ir Dānijā reģistrētās "Danske Bank" filiāle Latvijā. "Danske Bank" Latvijā koncentrējas uz biznesa klientu un ar šiem klientiem saistītu privātpersonu apkalpošanu. Pārējo privātpersonu apkalpošana kopš 2015. gada sākuma ir ārpus pamatdarbības, dati par to nav ietverti informācijā par 2015. gada rezultātiem.

"Danske Bank" Latvijā ir viena filiāle un 78 pilna laika darbinieki.

"Danske Bank" un "Swedbank" pagājušajā gadā parakstīja līgumu par "Danske Bank" privātpersonu apkalpošanas biznesa pārcelšanu uz "Swedbank" Latvijā un Lietuvā. Darījumu plānots noslēgt šā gada pirmajā pusē, tiklīdz būs saņemts Lietuvas uzraudzības iestāžu saskaņojums.

Saskaņā ar Latvijas Komercbanku asociācijas datiem pagājušā gada trešā ceturkšņa beigās "Danske Bank" filiāle Latvijā bija 12. pēc aktīviem lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!