Foto: DELFI

"Danske Bank" Latvijas filiāle izslēgta no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksātāju reģistra, liecina "Firmas.lv" informācija.

Šā gada janvārī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome ir sniegusi atļauju "Danske Bank" filiālei Latvijā nodot privātpersonu kredītportfeli AS "Citadele banka" īpašumā.

Savukārt februārī kredītu pārvaldības uzņēmums "Intrum Latvia" iegādājās daļu "Danske Bank" filiāles Latvijā kredītportfeļa.

2018.gadā banka atzina, ka no 2007.līdz 2015.gadam caur bankas kontiem izplūduši apmēram 200 miljardi eiro, kuru izcelsme ir uzskatāma par aizdomīgu.

2014.gadā Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestāde paziņoja, ka "Danske Bank" Igaunijas filiālē konstatējusi liela mēroga ilgstošus noteikumu par cīņu pret naudas atmazgāšanu pārkāpumus.

Pērn februārī banka paziņoja par lēmumu izbeigt bankas darbību Baltijas valstīs un Krievijā. Dažas stundas pirms šī paziņojuma Igaunijas finanšu uzraudzības dienests noteica aizliegumu "Danske Bank" darbībai Igaunijā.

Dānijas "Danske Bank" ir filiāles arī Igaunijā un Lietuvā.

"Danske Bank" grupas bijušajam vadītājam Tomasam Borgenam izvirzītas sākotnējās apsūdzības saistībā ar naudas atmazgāšanu bankas Igaunijas filiālē. 2018.gada septembrī Borgens atkāpās no "Danske Bank" vadītāja amata, jo notika iekšējā izmeklēšana saistībā ar aizdomām par naudas atmazgāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!