Foto: Reuters/Scanpix

Šī gada pirmajā pusgadā banka "Danske Bank" Latvijā guvusi tīro peļņu 2,288 miljonu eiro apmērā, kas ir par 2,6 reizēm vairāk nekā 2015. gada pirmajā pusgadā, informēja uzņēmumā.

Bankas kopējie ienākumi pieauguši par 7%, sasniedzot 4,0 miljonu eiro atzīmi. Tīrie procentu ienākumi pieauguši par 9 % līdz 2,8 miljoniem eiro. Savukārt tīrie komisijas naudas ienākumi samazinājušies par 6% lēšami viena miljona eiro apmērā.

Salīdzinot ar aizvadītā gada pirmo pusgadu, par 11 % – līdz 2,1 miljonam eiro – samazinājušās bankas izmaksas. Kā informēja bankas Komunikācijas nodaļas vadītāja Ieva Zauere, tas galvenokārt saistāms ar uzlabotiem iekšējiem procesiem.

Bankas klientu noguldījumu portfelis pieaudzis par 56 % līdz 322,8 miljoniem eiro. Pieaugums vērojams gan korporatīvo, gan institucionālo klientu noguldījumiem.

Bankas izsniegto kredītu apjoms pamata segmenta klientiem pieaudzis par 11 % un pirmā pusgada beigās bijis 276,3 miljoni eiro. ''Mēs sagaidām, ka otrajā pusgadā ''Danske Bank'' izsniegto kredītu apjoms turpinās pieaugt,'' informēja Zauere, norādot, ka banka apņēmusies stiprināt savas pozīcijas Latvijas korporatīvo klientu segmentā un koncentrēties uz kapitāla izmantošanas efektivitāti.

''Danske Bank'' ir Dānijā reģistrētās ''Danske Bank'' filiāle Latvijā. Bankas filiāle Latvijā koncentrējas uz biznesa klientiem un ar šiem klientiem saistītu privātpersonu apkalpošanu, savukārt pārējo privātpersonu apkalpošana kopš 2015. gada 1. janvāra noteikta kā ārpus pamatdarbības esoša. ''Danske Bank'' Latvijā ir viena filiāle un 78 pilna laika darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!