Foto: Publicitātes attēli

Danske Bank” noraida tai adresētos SIA ”Ceturtā planēta” maksātnespējas administratora Daiņa Bergmaņa pārmetumus un pauž viedokli, ka Latvijā pastāvošo tiesisko normu piemērošanas problēmu un administratora apšaubāmās rīcības rezultātā jebkurš kreditors var nonākt situācijā, kad tam liegta iespēja atgūt aizdotos līdzekļus.

Banka maksātnespējas administratoram pārmet to, ka konkrētajā maksātnespējas lietā Bergmanis nav atzinis bankas prasījumu neraugoties uz to, ka publiskajos reģistros - zemesgrāmatā un komercķīlu reģistrā - par labu "Danske Bank" bija reģistrētas ķīlas tiesības, banka kā nodrošinātais kreditors bija norādīta ārpustiesas maksātnespējas procesa plānā un banka kā kreditors norādīta arī uzņēmuma gada pārskatos.

Neatzīstot bankas prasījumu, Bergmanis nav pieļāvis bankas klātbūtni "Ceturtās planētas" kreditoru sapulcēs, netraucēti organizējis Rīgas centrā esošu, vērtīgu īpašumu izpārdošanu un izsolēs iegūtos līdzekļus izmaksājis kādam kreditoram, kurš parādījies neilgi pirms maksātnespējas, pausts "Danske Bank" paziņojumā presei.

"Nav patiess SIA "Ceturtā planēta" administratora apgalvojums, ka dati konta izrakstos ir sagrozīti. Visi "Danske Bank" filiāles Latvijā sagatavotie un tiesvedības lietās iesniegtie kontu izraksti atbilst Latvijas Bankas regulējumam. Nevienā no bankas sagatavotajiem konta izrakstiem nav sagrozīta vai mainīta fiksētā informācija par veiktajām kredīta izmaksas operācijām," norādīts paziņojumā.

"Delfi" jau informēja, ka Bergmanis ir vērsies Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē ar lūgumu sākt kriminālprocesu par grāmatvedības dokumentu sagrozīšanu, ko it kā veikusi "Danske Bank".

Iesnieguma autors policijai norādījis, ka viņa rīcībā ir informācija par kontu izrakstu viltošanu SIA "Ceturtā planēta" maksātnespējas procesā. Tādējādi banka esot mēģinājusi bez tiesiska pamata iegūt tiesības uz svešu mantu gandrīz 3 miljonu latu vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!