Foto: LETA

Darbu bankā "Citadele" jūnijā plāno atstāt tās valdes loceklis un Operacionālās direkcijas vadītājs Kaspars Cikmačs, teikts bankas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

Bankas pārstāvji vēsta, ka Cikmačs ir informējis padomi par nodomiem turpināt karjeru ārpus bankas. Cikmača valdes locekļa pilnvaras oficiāli noslēgsies šā gada jūnijā.

Vienlaikus bankas pārstāvji informē, ka Cikmača vietā bankas valdē plānots iecelt Kasparu Jansonu.

Pēc bankas pārstāvju minētā, ceturtdien, 26. aprīlī, bankas "Citadele" padome apstiprinājusi Jansonu par Operacionālās direkcijas vadītāju. Savukārt bankas valdē Jansons tiks iecelts, kad tiks saņemts Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apstiprinājums.

Jansonam ir vairāk nekā 20 gadu darba pieredze banku sektorā. Kopš bankas "Citadele" dibināšanas 2010. gada augustā viņš ir vadījis Resursu direkciju un no 2016. gada oktobra līdz 2018. gada janvārim pildījis finanšu direktora pienākumus.

Bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs ir Guntis Beļavskis, bet valdes locekļi ir arī Santa Purgaile, Valters Ābele, Uldis Upenieks, Slavomirs Mizaks, Vladislavs Mironovs un Johans Akerbloms.

"Citadele" pagājušajā gadā strādāja ar auditēto peļņu 1,257 miljonu eiro apmērā, kas ir vairākas reizes mazāk nekā 2016. gadā. Savukārt bankas "Citadele" aktīvi 2017. gada 31. decembrī bija 2,545 miljardu eiro apmērā, kas ir par 3,2% jeb 84,181 miljonu eiro vairāk nekā 2016. gada beigās, kad bankas aktīvi bija 2,63 miljardi eiro.

2015. gada 20. aprīlī Privatizācijas aģentūra pabeidza valstij piederošo bankas "Citadele" akciju pārdošanas darījumu, Latvijas valdības apstiprinātā investora "Ripplewood" meitaskompānijai "RA Citadele Holdings LLC" un 12 starptautisku investoru grupai kļūstot par bankas 75% plus vienas akcijas īpašnieku. Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka īpašumā saglabājusi 25% bankas akciju.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2017. gada beigās bija sestā lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!