Foto: Publicitātes foto

Paplašinot sadarbību, kura turpinās no 2016. gada, AS "DelfinGroup" ir integrējusi jaunuzņēmuma "Nordigen" atvērtās bankas platformu, lai pilnveidotu savu tehnoloģisko rīku komplektu un uzlabotu patēriņa aizdevumu izsniegšanas un novērtēšanas procesus.

Tādējādi tiek nodrošināta piekļuve 17 Latvijas banku finanšu datiem, informē uzņēmumā.

""Nordigen" integrācija palīdz uzlabot mūsu lēmumu pieņemšanas modeli, papildinot to ar bankas transakciju datiem. Klientiem turpmāk būs iespēja iesniegt konta pārskatu caur internetbanku," informē AS "DelfinGroup" valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš (fotogrāfijā).

"Nordigen" sniedz konta informācijas pakalpojumus, kas, izmantojot banku publiskās lietojumprogrammu saskares, piedāvā piekļuvi bankas datiem trešajām pusēm. Šie dati tiek izmantoti, lai palīdzētu novērtēt un pārbaudīt klientus tieši caur viņu bankas kontu.

AS "DelfinGroup" ir Latvijas finanšu tehnoloģiju (fintech) uzņēmums, kas nodrošina finanšu pakalpojumus. Uzņēmums Latvijas finanšu sektorā strādā ar diviem zīmoliem: "Banknote" un "Vizia".

"Nordigen" ir atvērtā banku platforma, kas nodrošina bezmaksas piekļuvi atvērtās bankas datiem un datu ieskatiem. "Nordigen" API savienojas ar vairāk nekā 2300 bankām Eiropā un apkalpo fintech uzņēmumus un izstrādātājus 31 Eiropas valstī, tostarp Apvienotajā Karalistē. "Nordigen" ir licencēts konta informācijas pakalpojumu sniedzējs (AISP), kuru regulē Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!