Foto: Publicitātes attēli

Latvijas finanšu nozares koncerns AS "DelfinGroup" trešajā ceturksnī izsniedza jaunus kredītus 15,3 miljonu eiro apmērā, kas ir par 29% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī un tas ir lielākais vienā ceturksnī izsniegtais kredītu apjoms uzņēmuma vēsturē.

Tostarp arī kopējais neto kredītportfelis trešā ceturkšņa beigās sasniedza vēsturiski lielāko apjomu – 35,8 miljonus eiro, kas ir par 32% vairāk nekā 2020. gada trešā ceturkšņa beigās.

"Uzņēmums turpina stabilu izaugsmi un veiksmīgi izpilda visus ilgtermiņa plānos izvirzītos uzdevumus par 51 miljona eiro kredītportfeļa sasniegšanu līdz 2022. gada beigām un 70 miljonu eiro kredītportfeļa pārsniegšanu līdz 2024. gada beigām. Esam veiksmīgi diversificējuši riskus, tāpēc, par spīti Covid-19 nenoteiktībai un ierobežojumiem, turpinām nodrošināt labus izaugsmes rādītājus. Pēdējos sešos mēnešos kopējais uzņēmuma neto kredītportfelis ir audzis aptuveni par vienu miljonu eiro mēnesī. Ja pirmā ceturkšņa beigās kredītportfelis bija 29,7 miljonus eiro, tad šobrīd tas jau ir sasniedzis gandrīz 36 miljonus eiro. Uzņemtais kredītportfeļa izaugsmes temps ļaus mums droši sasniegt plānoto peļņu pirms nodokļiem 2022. gadā 8,7 miljonu eiro apmērā," saka AS "DelfinGroup" valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš.

Slikto kredītu īpatsvars, kam maksājumi kavējas vairāk nekā 90 dienas, ir samazinājies līdz 3,6% no kopējā kredītportfeļa.

"Paralēli automatizējam un digitalizējam esošos pakalpojumus kā arī ieviešam jaunus. Palīdz arī tas, ka esam nolēmuši kļūt par publisku kompāniju un kotēt akcijas biržā "Nasdaq Riga" Baltijas Oficiālajā sarakstā,", norāda Ādmīdiņš.

Parakstīšanās uz AS "DelfinGroup" akcijām tika uzsākta 28. septembrī un tā noslēgsies 11. oktobrī (ieskaitot). Vienas akcijas cena ir 1,52 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!