Foto: Publicitātes foto

Latvijas finanšu nozares koncerns AS "DelfinGroup" ir pilnībā pabeidzis AS "Moda kapitāls" lombardu biznesa pārņemšanu, kas tika uzsākta 2021. gada augustā. "Moda kapitāls" piederēja ceturtais lielākais lombardu tīkls Latvijā un tā biznesa pārņemšana nostiprinās "DelfinGroup" vadošās pozīcijas Latvijas reģionos, ziņo uzņēmums.

Saistībā ar "DelfinGroup" darījumu ar "Moda kapitāls" par šī uzņēmuma lombardu biznesa iegādi nav nepieciešams iesniegt Konkurences padomē ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos, jo netiek sasniegti ziņošanas sliekšņi.

""Moda kapitāls" bija spēcīgs reģionālais spēlētājs ar plašu filiāļu tīklu, tāpēc saskatījām labas investīciju iespējas uzņēmuma lombarda aizdevuma portfeļa iegādē. Uzņēmuma lombardu biznesa iegāde nostiprinās "DelfinGroup" vadošās pozīcijas Latvijas lombardu segmentā un arī cels kopējo uzņēmuma vērtību ilgtermiņā. Neskatoties uz pandēmijas ierobežojumiem, viss biznesa pārņemšanas darījums notika ļoti profesionāli un iecerētajos termiņos. Pēc noslēgtā darījuma esam atklājuši jaunu filiāli Daugavpilī, savukārt Ludzā un Preiļos "Banknote" filiāles pārcēlās uz jaunām telpām," teic "DelfinGroup" valdes loceklis Ivars Lamberts.

"DelfinGroup" virzās uz ilgtermiņa uzdevumu izpildi par 51 miljona eiro kredītportfeļa sasniegšanu līdz 2022. gada beigām un 70 miljonu eiro kredītportfeļa pārsniegšanu līdz 2024. gada beigām. Tostarp 2021. gadā "DelfinGroup" turpināja strauju izaugsmi patēriņa aizdevumu segmentā, izsniedzot par 24% vairāk aizdevumu nekā 2020. gadā. Būtisks pieaugums šajā segmentā saglabājās arī ceturtajā ceturksnī, uzņēmumam izsniedzot par 23% lielāku aizdevumu apjomu, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!