Foto: AP/Scanpix/LETA

Vācijas banka "Deutsche Bank" maksās soda naudu vairāk nekā 125 miljonu ASV dolāru apmērā lietā, kurā tā apsūdzēta par dalību kukuļdošanas shēmā ārzemēs, raksta ārvalstu mediji.

Banka panākusi vienošanos ar ASV Tieslietu ministriju par soda naudas samaksu saistībā ar bankai piemērotajām apsūdzībām par ārvalstu amatpersonu kukuļošanu un dārgmetālu nākotnes kontraktu cenu manipulāciju.

Saskaņā ar vienošanās nosacījumiem Vācijas bankai netiks uzsākta kriminālvajāšana, ja vien tā neiesaistīsies šādos darījumos tuvāko trīs gadu laikā.

Atbildīgo institūciju pārstāvji nav atklājuši, kuras valstis pārkāpumos iesaistītas, taču tiesas dokumentos minēts, ka "Deutsche Bank" piekukuļojusi starpniekus, lai veiktu darījumus Saūda Arābijā, Ķīnā, Abu Dabi un Itālijā. Citi starpnieki kā kompensāciju pieprasījuši naudu jahtas vai mājas Francijā iegādei.

Iepriekš banka piekrita Vērtspapīru un biržu komisijas piemērotajam naudas sodam 16 miljonu dolāru apmērā, lai atrisinātu citas apsūdzības par koruptīviem darījumiem Krievijā un Ķīnā.

Šis ir kārtējais sods, kas piemērots Vācijas lielākajam aizdevējam. Banka jau vairākus gadus cenšas atgūt savu reputāciju pēc vairākiem skandāliem, kuros tā iepriekš bijusi iesaistīta, ieskaitot, FinCen lietas, kas atklājušas, ka banka veikusi aizdomīgus darījumus vairāk nekā triljona dolāru vērtībā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!