Foto: Privātais arhīvs

Pagājušajā nedēļā reģistrēta AS "Mans uzkrājums", starp kuras dibinātājiem ir divi bijušie "Swedbank" valdes priekšsēdētāji - Reinis Rubenis un Māris Mančinskis -, kā arī citi uzņēmēji un finansisti, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas "Mans uzkrājums" pamatkapitāls ir 105 000 eiro.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "Indexo" bijušais valdes loceklis Iļja Arefjevs.

Savukārt "Mans uzkrājums" padomes priekšsēdētājs ir Rubenis, padomes priekšsēdētāja vietnieks ir bijušais "Swedbank" Komunikācijas un ilgtspējas pārvaldes vadītājs Māris Plūme, bet padomes locekle ir bijusī "Enefit" valdes locekle un Analītikas daļas vadītāja Inese Dosē.

Arefjevs skaidroja, ka pieredzējuši Latvijas uzņēmēji un finansisti apvienojuši spēkus, lai atbalstītu ilgtermiņa uzkrājumu veidošanos Latvijas sabiedrībā. "Mans uzkrājums" jau iesniedzis ieguldījumu pārvaldes sabiedrības licences pieteikumu Latvijas Bankā. Licencēšanas process aizņem laiku līdz pat gadam.

Tāpat Arefjevs uzsvēra, ka noguldījumu un pensiju uzkrājumu segmentā Latvijā dominē piedāvājums, kas tika radīts pirms daudziem gadiem. Lielā mērā tas ir izskaidrojams ar izteiktu tirgus koncentrāciju un ārvalstu kapitāla prevalēšanu. Vairāk nekā 80% privāto uzkrājumu jomas kontrolē četri lielākie tirgus dalībnieki, kas jau ir sasnieguši brieduma pakāpi.

"Kopumā tas ir pozitīvi tirgus stabilitātei, tomēr nākotnes attīstībai jauns inovatīvs piedāvājums nāks tikai par labu," sacīja Arefjevs.

Savukārt Rubenis piebilda, ka uzkrājumu joma ir viens no lielajiem finanšu sektora pakalpojumu laukumiem, un, lai arī no vienas puses uzkrājumi Latvijā aug gana strauji, tomēr joprojām teju pusei sabiedrības nav nekādu uzkrājumu, izņemot pensiju otro līmeni.

"Tāpēc esam apņēmušies veidot jaunu piedāvājumu, ar kuru jau tuvākā gada laikā plānojam uzrunāt Latvijas iedzīvotājus, mudinot tos uzkrāt un palīdzot iespējami efektīvi pārvaldīt savus uzkrājumus," norādīja Rubenis.

"Mans uzkrājums" dibinātāji ir konsultāciju uzņēmuma "Erda Group" līdzīpašniece Zane Čulkstēna, "Brain Games Publishing" līdzīpašnieks Ēriks Ciguzis, SIA "Kalnciema kvartāls" un SIA "Kalnciema iela" īpašnieks Kārlis Dambergs, Arefjevam piederošā SIA "Forte Capital", Rubenim piederošā SIA "Rubens Capital", Renāram Rūsim piederošā SIA "RR Investments", Plūmem piederošā SIA "Druvas un dravas", Mārtiņam Bandeniekam piederošā SIA "Dolcetto", Mārim Mančinskim piederošā SIA "Arcade Invest", Baibai Birzniecei piederošā SIA "Silver Invest", Uldim Iltneram un Lottei Tisenkopfai-Iltnerei vienādās daļās piederošā SIA "Kalvi Capital" un SIA "Žurnāls Santa" līdzīpašniece Santa Anča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!