Foto: Pixabay
Pandēmijas izraisītā krīze pērn radījusi straujāko dividenžu izmaksu samazinājumu, un sagaidāms, ka šajā gadā situācija uzlabosies, raksta "Reuters".

Kā liecina investīciju kompānijas "Janus Henderson's" veiktais pētījums "Global Dividend Index", pērn, laika periodā no aprīļa līdz decembrim, kopējais dividenžu samazinājums sasniedza 220 miljardus ASV dolāru, taču patlaban vērojami signāli, ka kompānijas sāk atjaunot dividenžu izmaksas.

Kompāniju dividenžu apjoms akcionāriem saruka par vairāk nekā 10%, liecina aptauja. Viena no piecām kompānijām samazinājusi dividenžu apjomu, savukārt viena no astoņām kompānijām tās atcēlusi vispār.

Sliktākajā scenārijā kompānijas eksperti lēš tālāku dividenžu apjoma kritumu par 2%, bet optimistiskākais scenārijs prognozē 5% pieaugumu izmaksāto dividenžu apmērā.

Visdrīzāk atgūšanos virzīs banku sektora dividenžu atjaunošana. Jāatgādina, ka pērn Eiropas Centrālā banka lika bankām apturēt dividenžu izmaksas, lai gatavotos sliktākajam scenārijam, kas paredz ievērojamu kredītu zaudējumu rašanos. Banku sektorā pērn neizmaksāto dividenžu apjoms sasniedza 70 miljardus dolāru.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!