Foto: DELFI

Divu likvidējamajai AS "Latvijas Krājbanka" piederošu uzņēmumu - SIA "Brīvības 38" un SIA "Jēkaba 2" - 100% kapitāldaļas pārdotas izsolēs par 2,52 miljoniem latu, informēja "Latvijas Krājbankas" administratora SIA "KPMG Baltics" pārstāvis Oskars Fīrmanis.

SIA "Brīvības 38" kapitāldaļas iegādājās Dmitrijs Kalantirskijs. Šīs kompānijas kapitāldaļas tika iegādātas par 1 120 000 latiem, bet izsoles sākumcena bija 700 000 latu.

Krievijas pilsonis Kalantirskijs ir AS "SMP Bank" (iepriekš "Multibanka") padomes priekšsēdētājs un viens no līdzīpašniekiem.

Savukārt SIA "Jēkaba 2" kapitāldaļas iegādājās SIA "Vecpilsētas fonds". Kapitāldaļas tika izsolītas par 1 399 000 latiem, bet izsoles sākumcena bija 1 379 000 latu.

2.novembrī izsolēs ir pārdotas divu likvidējamai AS "Latvijas Krājbanka" piederošu uzņēmumu - SIA "Jēkaba 2" un SIA "Brīvības 38" - kapitāldaļas.

SIA "Jēkaba 2" izsolē piedalījās divi pretendenti, bet SIA "Brīvības 38" kapitāldaļu izsolē - pieci pretendenti.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 8.maijā nolēma sākt "Latvijas Krājbankas" bankrotu. Lēmums nav pārsūdzams. Bankrotu lūdza sākt "Latvijas Krājbankas" administrators - revīzijas kompānija "KPMG Baltics", kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav praktiski realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!