Foto: DELFI
Briselē notikušajā diskusijā par Eiropas Savienības (ES) finanšu pakalpojuma regulēšanu Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) pauda atbalstu stingrākiem ekonomiskās koordinācijas un fiskālās disciplīnas pasākumiem, kā arī finanšu sektora uzraudzības reformai, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece Laine Kučinska.

Šodien, 17.jūnijā, Briselē notika Eiropadomes sanāksme, kurā Latviju pārstāvēja Dombrovskis. Eiropadomes darba kārtībā bija debates par ES konkurētspēju un ilgtermiņa attīstības mērķiem saistītiem jautājumiem, kā arī par aktualitātēm ekonomikas izaugsmes un finanšu stabilitātes stiprināšanā.

ES dalībvalstu līderi diskutēja par ES ekonomikas politikas koordinācijas stiprināšanu un finanšu pakalpojuma regulēšanu. Latvija atbalstīja stingrākus koordinācijas un fiskālās disciplīnas pasākumus ne tikai eirozonas valstīm, lai netiktu veicinātas valstu atšķirības nosacījumu piemērošanā.

Eiropadomē tika pieņemta jaunā stratēģija izaugsmei un nodarbinātībai ES 2020 un apstiprināti ES līmeņa mērķi, kas dalībvalstīm kopīgi sasniedzami līdz 2020.gadam. Sanāksmes laikā tika izvērtēts paveiktais attiecībā uz nacionālā līmenī sasniedzamo mērķu noteikšanu, kā arī to šķēršļu identificēšanu, kas kavē izaugsmi un konkurētspēju.

Tika panākta vienošanās par ES dalībvalstu kopējo viedokli G20 samitam Toronto un Apvienoto Nāciju Organizācijas augsta līmeņa sanāksmei par Tūkstošgades mērķiem, kas notiks Ņujorkā šā gada septembrī Ņujorkā.

Ministru prezidents bija gandarīts par Eiropadomes lēmumu, ar kuru Igaunija pievienosies Eirozonai ar 2011.gada 1 janvāri, un par lēmumu uzsākt pievienošanās ES sarunas ar Īslandi.

Tika pieņemts lēmums par starpvaldību konferences sasaukšanu īstenotu Lisabonas līgumā noteikto Eiropas Parlamenta deputātu skaita palielināšanu. Saskaņā ar to Latvija iegūs papildus deputāta vietu.

Tāpat Eiropadomes dienas kārtībā bija klimata pārmaiņu politika, Pārdomu grupas ziņojums par ES nākotni, Eiropas imigrācijas un patvēruma pakts un ES autonomās sankcijas pret Irānu.

Eiropadomes ietvaros Ministru prezidents tikās ar Eiropas Parlamenta prezidentu Ježiju Buzeku, kā arī sniedza interviju CNBC televīzijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!