Foto: F64
Drošības policija ir informēta par izplatītajām baumām saistībā ar Latvijas banku darbību, taču pašlaik kriminālprocess nav sākts, pastāstīja Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Viņa teica, ka Drošības policija ir informēta par izplatītajām baumām un to, ka banku klienti no bankomātiem Latvijā pastiprināti izņem naudu.

"Izplatītajām baumām pašlaik nav loģiska pamatojuma," sacīja Apse-Krūmiņa. Ņemot vērā, ka iedzīvotāji no bankomātiem izņem lielākus naudas līdzekļus, Drošības policija ir informējusi Valsts policiju, lai tā uzraudzītu situāciju.

Pašlaik par izplatītajām baumām kriminālprocess nav sākts, apliecināja Apse-Krūmiņa.

Jau vēstīts, ka no piektdienas, 9.decembra, "Swedbank" klienti pastiprināti izņem naudu no bankas, reaģējot uz baumām par bankas darbības problēmām Zviedrijā un Igaunijā. Arī svētdien pie "Swedbank" bankomātiem izveidojušās garas rindas daudzās Latvijas vietās. Svētdienas vakarā daudzos bankomātos nauda vairs nav pieejama.

Bankas preses sekretāre Kristīne Jakubovska savukārt uzsvēra, ka tā emocionalitātei atbild ar racionalitāti - piepilda bankomātus un aktīvi strādā filiālēs, lai sniegtu cilvēkiem tos pakalpojumus, kurus viņi vēlas saņemt. Viņa arī uzsvēra, ka runām par "Swedbank" darbību Zviedrijā un Igaunijā, kas izplatās Latvijā, nav pamata un banka Zviedrijā, kā arī Igaunijā, strādā kā parasti.

"Swedbank" stabilitāti apliecināja arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes priekšsēdētājas vietnieks Jānis Brazovskis, kā arī Zviedrijas banku uzraudzības institūcijas pārstāvis Uldis Cērps. Pēc viņa teiktā, visas četras lielās sistēmiski svarīgās Zviedrijas bankas, tostarp "Swedbank", ir pietiekami labi kapitalizētas un to finanšu stāvoklis ir stabils.

"Sistēmiski svarīgās bankas Zviedrijā tiek atbilstoši uzraudzītas, to kapitāla situācija ir atbilstoša," viņš sacīja, uzsverot, ka "Swedbank" ir stabila banka un spēj tikt galā ar vēl smagāku ekonomisko situāciju, nekā pašlaik ir Zviedrijā.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!