Foto: DELFI

Eiro ieviešana un sadzīves nianses, kas ar valūtas maiņu saistītas, vairāk satrauc rīdziniekus un citu pilsētu iedzīvotājus nekā lauku iedzīvotājus, secināts jaunākajā "DNB Latvijas barometra" pētījumā.

Atbildot uz jautājumu, kā mainīsies aptaujāto naudas tērēšanas paradumi pirmajos mēnešos pēc eiro ieviešanas, salīdzinoši liela daļa iedzīvotāju norādījuši, ka naudu tērēs piesardzīgāk nekā iepriekš, taču vislielāko piesardzību pauduši tieši pilsētnieki.

Tikmēr, analizējot aptaujāto atbildes atkarībā no dzimuma, ievērojami lielākas bažas par eiro ieviešanas procesu paudušas sievietes, 65% sieviešu un salīdzinoši tikai 50% vīriešu. Tieši sievietes prognozējušas, ka naudu tuvākajā laikā tērēs taupīgāk nekā līdz šim.

"DNB Latvijas barometrs" ir ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Jau vēstīts, ka 1.janvārī Latvija pievienojās eiro zonai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!