Foto: AP/Scanpix
Iedzīvotāju vairākums ir pret eiro ieviešanu, tāpēc būtu godīgi, ja lielāko daļu no plānotā 1,4 miljonu latu finansējuma eiro ieviešanas plusu un mīnusu skaidrošanai saņemtu eiroskeptiskas organizācijas sava viedokļa paušanai, atzina biedrības "Latvija par latu" valdes priekšsēdētājs Andris Orols.

Ceturtdien "Latvija par latu" iesniedza Valsts kancelejā Eiro ieviešanas koordinācijas padomei adresētu iesniegumu par valsts līdzekļu taisnīgu sadali eiro ieviešanas jautājumu skaidrošanā.

"Līdzīgi kā Eiro ieviešanas koordinācijas padome, Ministru kabinets, Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un dažādas eiro ieviešanas piekritēju organizācijas, uzskatām, ka arī biedrība "Latvija par latu" var objektīvi atspoguļot informāciju, kura saistīta ar eiro ieviešanas lietderību un likumību. Tāpēc vēlamies kopā ar jums piedalīties gan šo jautājumu pētīšanā un publicēšanā, gan viedokļu līdzvērtīgā paušanā plašsaziņas līdzekļos," teikts vēstulē.

Tāpat vēstulē norādīts, ka cilvēku viedokļi var mainīties laika gaitā un sociālās aptaujas varētu arī nebūt pilnībā objektīvas. Biedrība uzskata, ka plānotais finansējums 1,4 miljonu latu apmērā būtu jāsadala līdzīgās daļās - vienu pusi piešķirot eiro ieviešanas ideju piekritējiem, bet otru - šīs idejas pretiniekiem.

"Tas būtu saskaņā ar taisnīgas valsts pārvaldes, kā arī sabiedriskā labuma taisnīgas izlietošanas principiem. Katrai ideju grupai ir tiesības uz savu proporcionālu daļu gan kopējā labuma izmantošanā, gan viedokļu paušanā plašsaziņu līdzekļos," uzsvērts vēstulē.

Jau ziņots, ka vairākas organizācijas šā gada sākumā apvienojušās, lai nodibinātu biedrību, kuras pamatmērķis būs rosināt referendumu pret eiro ieviešanu Latvijā. Biedrību veido organizācijas "Antiglobālisti", "Gustava Celmiņa centrs", "Autonomā Pretošanās kustība" un "Kreisie patrioti".

Sabiedrībā eiro ieviešanu atbalsta aptuveni 31% iedzīvotāju, savukārt noraidošu attieksmi pauduši arī vairāki politiskie spēki, norādot, ka ir nepieciešams rīkot referendumu par eiro ieviešanu.

Tikmēr valsts augstākās amatpersonas skaidro, ka, rīkojot referendumu par eiro, Latvija var zaudēt iespēju pievienoties vienotajai Eiropas Savienības valūtai 2014.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!