Foto: Publicitātes foto

Eiropas Investīciju banka ir parakstījusi riska parāda finansējuma instrumentu ar Igaunijas transporta pakalpojumu platformu "Bolt" 50 miljonu eiro vērtībā. Finansējumu atbalsta Eiropas Stratēģisko Investīciju fonds, kas ir Eiropas Investīciju plāna galvenais stūrakmens, informē uzņēmums.

Finansējuma mērķis ir atbalstīt "Bolt" produktu pētniecību un izstrādi jomās, kur, izmantojot tehnoloģijas, var uzlabot pakalpojuma drošību, uzticamību un ilgtspēju, vienlaicīgi saglabājot augstu uzņēmuma darbības efektivitāti. Tas iekļauj investīcijas esošajos pakalpojumos, piemēram, kopbraukšanā, kā arī tādu jaunu pakalpojumu izveidē, kā automašīnu un velosipēdu koplietošana un ēdienu piegāde.

Eiropas Investīciju banka līdz šim Latvijā ir atbalstījusi investīcijas enerģijas efektivitātes uzlabošanā, kas tika īstenotas sadarbībā ar "Altum". Sniegusi finansējumu Latvijas valstij transporta infrastruktūras, veselības jomas un lauksaimniecības attīstībai, kā arī nodrošinājusi līdzekļus IT datu centru izveidei un Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra būvniecībai.

""Bolt" ir labs piemērs Eiropas izcilībai tehnoloģiju un inovāciju jomā. Kā saka, stāvēt uz vietas nozīmē virzīties atpakaļ, un "Bolt" nekad nestāv uz vietas. Banka ar lielu prieku atbalsta uzņēmumu, lai uzlabotu tā pakalpojumus, kā arī ļautu tam attīstīt jaunus pakalpojumu virzienus. Citiem vārdiem sakot, mēs pilnībā paužam savu atbalstu," teic Eiropas Investīciju bankas viceprezidents Aleksandrs Stubs (Alexander Stub).

"Igaunija ir Eiropas digitālās transformācijas priekšgājēja. Es esmu lepns, ka Eiropa caur Investīciju plānu atbalsta Igaunijas transporta pakalpojumu platformas "Bolt" pētniecības un izstrādes stratēģiju, lai izveidotu inovatīvu un drošu pakalpojumu, kas veicinās mobilitāti pilsētās," pauž Eiropas ekonomikas komisārs Paolo Džentiloni (Paolo Gentiloni).

"Bolt" līdzīpašnieks Martins Villigs (Martin Villig) piebilst, ka mobilitāte ir viena no nozarēm, kurā Eiropa tiešām gūst labumu no vietējā līdera, kura vērtības saskan ar Eiropas patērētājiem un regulatoriem.

"Bolt", iepriekš pazīstams kā "Taxify", ir transporta pakalpojumu platforma Eiropā. Uzņēmumu 2013. gadā dibināja Markuss Villigs. "Bolt" investoru vidū ir "Daimler", "Didi Chuxing", "Korelya Capital" un "TransferWise" līdzdibinātājs Tāvets Hinrikus. Šobrīd "Bolt" pakalpojumus izmanto vairāk kā 30 miljoni lietotāju visā pasaulē.

Eiropas Investīciju banka ir ilgtermiņa aizdevumu iestāde, kas pieder Eiropas Savienības dalībvalstīm. Tā nodrošina ilgtermiņa finansējumu stabilām investīcijām, lai veicinātu ES mērķu sasniegšanu. Sadarbības ar Latviju laikā banka ir sniegusi atbalstu dažādiem projektiem un ieguldījusi valsts budžetā vairāk nekā 1,4 miljardus eiro.

Eiropas Stratēģisko investīciju fonds ir Eiropas Investīciju plāna galvenais stūrakmens. Tas nodrošina pirmo zaudējumu garantijas, kas ļauj Eiropas Investīciju bankai ieguldīt riskantākos projektos. Paredzams, ka projektos un līgumos, kas apstiprināti finansēšanai saskaņā ar Eiropas Stratēģisko investīciju fondu, tiks laisti apgrozībā vairāk nekā 458,8 miljardi eiro, atbalstot vairāk nekā vienu miljonu jaunuzņēmumu un mazo un vidējo uzņēmumu visās 28 ES dalībvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!