Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Komisija (EK) apstiprinājusi 58 miljonus eiro vērtu Latvijas programmu, kas atbalstīs uzņēmumus, kuri īrē īpašumu no publiskām iestādēm, un kuru ienākumi ir būtiski samazinājušies Latvijas valdības noteikto pasākumu dēļ Covid-19 uzliesmojuma apstākļos, portālu "Delfi" informēja EK.

Plānots, ka atbalsts, kas izpaužas kā tiešās dotācijas, samazinās uzņēmumu īres maksājumus par publisko nekustamo īpašumu. Turklāt attiecīgie uzņēmumi tiek atbrīvoti no nokavējuma procentu un līgumsodu maksāšanas maksājuma kavējuma gadījumā, izņemot maksājumus par izmantotajiem pakalpojumiem.

Šīs programmas mērķis ir mazināt pēkšņo apgrozāmo līdzekļu trūkumu, ko skartie uzņēmumi izjūt tāpēc, ka bija jāpārtrauc vai jāsamazina darbība Latvijas iestāžu noteikto Covid-19 ierobežošanas pasākumu dēļ. Komisija konstatēja, ka Latvijas programma atbilst ES pagaidu regulējuma nosacījumiem.

Noteikts, ka programma darbosies līdz 2020. gada 31. decembrim.

Komisija secināja, ka šāds pasākums ir vajadzīgs, piemērots un samērīgs, lai novērstu nopietnus traucējumus Latvijas ekonomikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!