Foto: DELFI
Eiropas Komisija (EK) šobrīd neredz problēmas vai saistību pārkāpumus no Latvijas puses saistībā ar valdības lēmumu vismaz uz deviņiem mēnešiem atlikt AS "Citadele banka" ("Citadele") pārdošanu.

EK pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļas vadītāja Sanita Jemberga skaidroja, ka EK lēmums par sniegto valsts atbalstu bankas restrukturizācijā nosaka, ka Latvijai līgumi par "Citadele" pārdošanu ir jānoslēdz ne vēlāk kā līdz 2014.gada 31.decembrim, kas izņēmuma gadījumā un ar noteiktas procedūras palīdzību var tikt pagarināts līdz 2015.gada 31.decembrim.

EK pārstāvniecība norāda: lai gan Latvijas un ES saprašanās memorandā par starptautisko aizdevumu ir teikts, ka bankas pārdošana iecerēta līdz 2012.gada marta beigām, tā ir valdības nodomu deklarācija, nevis obligāti ievērojams termiņš. EK ieskatā, arī pēc atlikšanas valdībai vēl ir pietiekami laika, lai banku pārdotu noteiktajā termiņā.

Kā ziņots, valdība 27.decembrī nolēma vismaz uz deviņiem mēnešiem atlikt "Citadeles" pārdošanu. Šāds ierosinājums saņemts no iepriekš piesaistītā konsultanta "Nomura International plc".

Kopumā par "Citadeles" pārdošanu uzrunāti vairāk nekā 100 investori. Saņemts arī noteikts skaits piedāvājumu, tomēr pirkšanas piedāvājums nav bijis par tādu cenu, kādu valdība cerēja saņemt. Noprotams, ka cenu ietekmējusi neskaidrība ap turpmāko pasaules finanšu tirgu.

Līdz nākamā gada septembrim "Privatizācijas aģentūrai" kopā ar "Nomura International plc" būs jānāk ar attiecīgu ziņojumu par iespējamo bankas pārdošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!