Foto: Publicitātes foto

Koka dārza mēbeļu un aksesuāru ražotājs SIA "EKJU" finansējumu - 2,7 miljonus eiro - izmantos ražošanas un pārdošanas apjomu palielināšanai, informē banka "Citadele".

SIA "EKJU" ir pašmāju koka dārza mēbeļu un aksesuāru ražotājs un Amatas novadā esošajās divās rūpnīcās nodarbina vairāk nekā 170 darbiniekus. 99% no saražotās produkcijas uzņēmums eksportē, piegādājot preces Eiropas lielveikalu ķēdēm.

"Mēbeles ražojam tikai pēc pasūtījuma, tāpēc jau patlaban ražošanas jaudas ir saplānotas un ir noslēgti 90% pasūtījumu līgumu nākamajam gadam. Pandēmijas ietekmē ražošanas jaudas nav samazinātas – pēdējos piecos gados pieprasījums ir dubultojies, jo esam mērķtiecīgi investējuši pārdošanas komandā un ražošanas procesu uzlabošanā, izmantojot efektivitātes uzlabošanas metodes LEAN un TOC," stāsta SIA "EKJU" valdes priekšsēdētājs Māris Danieks.

Kredītlīnija apgrozāmajiem līdzekļiem ar "ALTUM" garantiju ļaus ziemas sezonā palielināt ražošanas un piegādes apjomus, gatavojoties jaunajai pavasara sezonai.

"EKJU" mēbeles ražo no Ziemeļeiropas skuju koku koksnes, maksimāli saglabājot materiāla dabiskās īpašības un izskatu. Tāpat uzņēmums attīsta eksporta tirdzniecību jaunajam zīmolam - ekoloģiskajām dārza un terašu mēbelēm "AMATA".

"Mūsu mērķis ir videi draudzīgāka, ilgtspējīga un efektīvāka ražošana, tāpēc investējam gan tehnoloģijās, gan iekārtās. Strādājam arī pie enerģijas patēriņa samazināšanas risinājumu ieviešanas ražotnē. Veicam zinātniskus pētījumus, lai panāktu ilgu krāsu noturību ar dabisko auksti spiesto lineļļas krāsu apstrādātajām mēbelēm," stāsta M. Danieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!