Foto: Pexels.com, Anna Nekrashevich
Lai gan pasaules finanšu sistēma ir plaša un dažāda, kad runa ir par akciju iegādi un investīcijām, sevišķi amatieru aprindās, teju vienmēr tiek runāts par amerikāņu uzņēmumiem un Ņujorkas biržu. Daži drosmīgākie vēl uzmet aci Londonas biržai, bet tālāki un svešāki tirgi visbiežāk paliek novārtā. Tomēr, kā liecina dati, tieši šie tirgi šobrīd ir noturīgāki pret kritumiem, ko pēdējā laikā pieredz akciju tirgi Rietumos.

"S&P 500" no gada sākuma līdz 11. jūlijam ir zaudējis 19,64% no vērtības, kamēr, piemēram, Baltijas akciju tirgus indekss "OMX Baltic Benchmark GI" ir krities tikai par 13,94%, lai gan Baltijas valstis pieredz augstāko inflāciju eirozonā un robežojas ar agresoru – Krieviju. 

Tikmēr Japānas vadošo uzņēmumu indekss "Nikkei 225" šajā periodā ir zaudējis tikai 9,88%, bet Brazīlijas uzņēmumu vadošais indekss "IBOVESPA" bija krities par 5,49%.

"Šogad ļoti labi varam redzēt, ka investoriem ir vērts paplašināt savu redzesloku," saka "Swedbank" eksperts, atsaucoties uz Dienvidāfrikas, Brazīlijas un citu mazāk populāro investīciju tirgu labākajiem rezultātiem, ja salīdzina ar populāro ASV tirgu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!