Foto: Publicitātes foto

"Nasdaq Riga" valde trešdien, 9. jūnijā, pieņēma lēmumu, ar 2021. gada 14. jūniju uzsākt AS "Elko grupa" obligāciju tirdzniecību "Nasdaq Riga" "First North", liecina paziņojums biržā.

"Elko grupas" obligāciju nominālvērtība ir 1000 eiro, obligāciju kupona fiksētā gada likme ir 6%. "First North" tiks iekļautas 20 000 uzņēmuma obligācijas, to dzēšanas termiņš ir 2026. gada 12. februāris.

Jau vēstīts, ka IT produktu un sadzīves tehnikas vairumtirgotājs "Elko grupa" emitējis obligācijas par kopējo summu 20 miljoni eiro. Šī ir lielākā līdz šim veiktā emisija "Elko" vēsturē. 12. februārī tika emitētas obligācijas par kopējo summu 20 miljoni eiro ar dzēšanas termiņu pēc pieciem gadiem un kupona likmi 6%. Obligācijas iegādājās vairāk nekā 80 investori no Baltijas valstīm, Vācijas un Maltas - tostarp bankas, pensiju plāni, investīciju fondi, apdrošināšanas kompānijas, kā arī privātie investori. Darījumā kā investors piedalījās arī "AIF Altum Kapitāla Fonds", kuram šis bija pirmais ieguldījums. "Elko" obligāciju emisiju kopīgā sadarbībā vadīja finanšu un investīciju kompānija "Callidus Capital" (finanšu konsultants) un "Signet Bank" (emisijas organizētājs).

"Obligāciju emisija ir mūsu uzņēmuma iespēja turpināt izaugsmi un nodrošināt konkurētspēju arī pandēmijas laikā. IT un sadzīves tehnikas pieprasījums ir strauji audzis, līdztekus pastāv augsta nenoteiktība, kas saistīta ar piegādes ķēdes pārrāvumiem un loģistikas izmaksu pieaugumu. Lai pārvaldītu lielu un ātru izaugsmi, izaicinošos tirgus apstākļos, apgrozāmo līdzekļu pietiekamība ir izšķiroša," teic "Elko grupas" direktors Svens Dinsdorfs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!