Foto: DELFI

Līdz trešajam ceturksnim mājokļu kreditēšanas apjomi ir saglabājušies stabili. Pašreizējās prognozes tirgū liecina, ka Euribor kāpums varētu apstāties ap 3% līmeni, taču situācija var mainīties un likmes uz īsu brīdi var uzkāpt pat vēl augstāk, Finanšu nozares asociācijas rīkotajā diskusijā atzina banku eksperti. Patlaban nav daudz kredītņēmēju, kuri bankās vēršas saistībā ar problēmām veikt savus kredītu maksājumus, un kredītiestāžu eksperti neparedz, ka nākotnē šis skaits varētu izteikti pieaugt. Problēmgadījumi, pēc viņu teiktā, varētu būt cilvēki, kuri ir aizņēmušies pēdējo divu gadu laikā, aizņēmušies maksimumu un kuriem ienākumu pieaugums nav sedzis inflācijas pieaugumu.

Patlaban nav daudz kredītņēmēju, kuri bankās vēršas saistībā ar problēmām veikt savus kredītu maksājumus, un kredītiestāžu eksperti neparedz, ka nākotnē šis skaits varētu izteiktu pieaugt. Problēmgadījumi, pēc viņu teiktā, varētu būt cilvēki, kuri ir aizņēmušies pēdējo divu gadu laikā, aizņēmušies maksimumu un kuriem vēl ienākumu pieaugums nav sedzis inflācijas pieaugumu.

Diskusijā eksperti dalījās aplēsēs, kā pieaugs jaunā projekta un sērijveida dzīvokļa maksājums, ja Euribor sasniegs 3%; izteica prognozes, līdz cik Euribor varētu uzlēkt īsākā termiņā, kā arī iezīmēja tendences mājokļu kreditēšanas un nekustamā īpašuma jomā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!