Foto: Pexels.com, kolāža Raivis Vilūns

Farmācijas gigants "Eli Lilly" potenciāli zaudēja 15 miljardus dolāru tirgus vērtībā, kad viltus konts, izliekoties par uzņēmumu, paziņoja, ka insulīns tiks dots cilvēkiem par brīvu.

Farmācijas uzņēmuma "Eli Lilly" akcijas piektdien nokritās par 4,37% līdz 352,30 ASV dolāriem, dzēšot vairāk nekā 15 miljardus ASV dolāru tirgus kapitālu, pēc tam, kad "Twitter Blue" verificēts konts, kas uzdodas par zīmolu, solīja bezmaksas insulīnu, ziņo izdevums "Fortune".

Īlona Maska lēmums piešķirt zilās apstiprinājuma ikonas visiem "Twitter" lietotājiem, kas gatavi samaksāt 8 dolārus, ir izraisījis haosu jau tā emocionālajos akciju tirgos.

Proti, agrāk šī zilās ikonas varēja saņem tikai konti, kurus "Twitter" manuāli pārbaudīja un kuru identitāte bija skaidra. Taču tagad daudzi jokdari izmanto jauno sistēmu, lai spēlētos ar pasaulē nemīlētu zīmolu reputāciju.

"Eli Lilly" viltus konts piektdien ierakstīja: "Ar prieku paziņojam, ka insulīns tagad ir bez maksas." Ziņa palika tiešsaistē vairākas stundas, piesaistot vairāk nekā 3000 atzīmju patīk un simtiem retvītu.

No piektdienas viltus konts @EliLillyandCo vairs nav verificēts un tā tvīti ir iestatīti kā privāti.

Eksperti lēš, ka uzņēmums akciju vērtības kritums dzēsa 15 miljardus kompānijas vērtības.

Izjokotāji, kas uzdodas par slavenībām, zīmoliem un pat pašu Masku, ir pārpludinājuši vietni ar neglaimojošiem ziņojumiem kopš atjauninājuma palaišanas trešdien. Masks ir apturējis "Twitter Blue" reģistrēšanos no piektdienas pēcpusdienas, mazāk nekā 48 stundas pēc palaišanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!