Foto: LETA

Finanšu nozares asociācijas padomes priekšsēdētājas amatā uz nākamo viena gada termiņu iecelta "SEB bankas" valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere, bet par asociācijas padomes priekšsēdētājas vietnieku uz vēl vienu termiņu iecelts "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis, informēja asociācijā.

Vienlaikus asociācijas padomē darbu turpina arī "Luminor Bank" Latvijas filiāles vadītāja Kerli Gabrilovica, "BlueOrange Bank" valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Latiševs, "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" valdes locekle Inese Zīle, kā arī asociācijas padomē iecelts bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Johans Akerbloms.

Atbilstoši asociācijas statūtiem padome uzņem asociācijā jaunus biedrus un asociētos biedrus, ievēl un atsauc no amata valdes locekļus, lemj par asociācijas komiteju un apakškomiteju izveidošanu, apvienošanu, sadalīšanu vai likvidēšanu, apstiprina asociācijas komiteju un apakškomiteju nolikumus, līdzpriekšsēdētājus un vadītājus, izskata jautājumus, kas saistīti ar asociācijas budžetā paredzēto līdzekļu izlietošanu, kā arī izskata jautājumus par asociācijas efektīvai darbībai nepieciešamo fondu izveidošanu.

Tāpat asociācijas padome veido kopēju nostāju svarīgu problēmu risināšanā, apstiprina asociācijas vadlīnijas, standartus, darbības projektus, kā arī galvenos tās darbību reglamentējošos dokumentus, izlemj jautājumus, par kuriem darbības virziena vadības grupa nav vienojusies, pieņem lēmumus par biedru un asociēto biedru izslēgšanu no asociācijas, kā arī pieņem lēmumu par biedra iesniegumu uz laiku neīstenot biedra tiesības un pienākumus.

Asociācijas mērķis ir sadarbībā ar valsts, nevalstiskā sektora un citu nozaru partneriem mērķtiecīgi uzlabot uzņēmējdarbības un finanšu pakalpojumu vidi Latvijā, kā arī veicināt Latvijas finanšu nozares starptautisko reputāciju un konkurētspēju. Asociācijas padomes galvenie uzdevumi ir noteikt asociācijas stratēģiskos darbības virzienus un veidot tās nostāju un apstiprināt pozīcijas stratēģiski būtiskos jautājumos.

Asociācija strādā pie inovāciju un tehnoloģiju attīstības veicināšanas gan finanšu sektorā, gan citās tautsaimniecības nozarēs, kā arī organizē apmācības, stiprina profesionālās kompetences un attīsta finanšu digitālās prasmes gan nozares darbiniekiem, gan klientiem.

Šobrīd asociācija apvieno 28 biedrus un asociētos biedrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!