Foto: DELFI

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) apstiprinājusi Jūlijas Lebedinskas-Ļitvinovas iecelšanu bankas "Citadele" valdes locekles amatā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Lebedinska-Ļitvinova ir iecelta par bankas "Citadele" risku direktori (CRO) un valdes locekli risku jautājumos.

Regulatora apstiprinājums saņemts 2021.gada 16.jūnijā.

Lebedinskai-Ļitvinovai ir vairāk nekā 15 gadu pieredze risku vadības jomā finanšu sektorā. Kopš 2019. gada viņa bija "Mogo Finance" risku direktore. Pirms tam viņa ieņēma risku direktores amatu nebanku kreditētājā AS "4finance", krāpšanas apkarošanas un risku procesu vadītājas amatu Krievijas "Home Credit and Finance Bank" un risku direktores amatu Baltkrievijas "Home Credit Bank".

Pēc organizatoriskām izmaiņām bankas "Citadele" valdē un Valteram Ābelem pārejot finanšu direktora amatā, banka bija jauna riska direktora atlases procesā, atzīmēja bankā.

Bankas "Citadele" valdē strādā valdes priekšsēdētājs Jūhans Okerblums, vienlaikus valdes loceklis finanšu jautājumos un risku jautājumos bija Ābele, valdes loceklis tehnoloģiju un operacionālajos jautājumos ir Slavomirs Mizaks, valdes loceklis atbilstības jautājumos ir Uldis Upenieks, valdes loceklis stratēģijas jautājumos ir Vladislavs Mironovs, valdes loceklis korporatīvo klientu apkalpošanas jautājumos ir Vaids Žagūns, bet valdes locekle privātpersonu apkalpošanas jautājumos ir Rūta Ežerskiene.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" ir otra lielākā banka Latvijā. Bankas akcionāri ir ASV investīciju kompānijas "Ripplewood" meitaskompānija "RA Citadele Holdings LLC" un starptautisku investoru grupa (75% plus viena akcija), kā arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (25% mīnus viena akcija). Bankas obligācijas kotē "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!