Foto: LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu atļaut veikt likvidējamai "ABLV Bank" (ABLV) kredītu portfeļa daļas, kas izsniegta privātpersonām hipotekārās kreditēšanas ietvaros jeb ar "ABLV" klientiem noslēgto daļu tipveida līgumu, pāreju akciju sabiedrības ''Citadele banka'' īpašumā atbilstoši 30. martā iesniegtajam "ABLV" likvidatoru priekšlikumam.

Izvērtējot iesniegtos dokumentus, FKTK secinājusi, ka, iesniedzot "ABLV" uzņēmuma pārejas priekšlikumu un kā attiecīgo darījuma partneri izvēloties "Citadele banku", "ABLV" likvidatori ir rīkojušies atbilstoši noteiktajam principam – nodrošināt "ABLV" kreditoru interešu aizsardzību. Izvēloties izdevīgāko piedāvājumu, kas atbilst tirgus nosacījumiem un "ABLV" likvidācijas plānam, tiks atgūti līdzekļi kreditoru prasījumu segšanai, norāda FKTK.

"ABLV" kredītu portfeļa pāreja uz "Citadele banku" notiks pakāpeniski un plānots, ka tā noslēgsies 2021. gada otrajā pusē.

Ar tiem "ABLV" klientiem, kuru hipotekārie kredīti tiks pārvesti uz "Citadele banku", gan "Citadele banka", gan "ABLV" sazināsies personīgi, lai informētu par tālākajiem soļiem, kas tiks veikti saistībā ar konkrētā kredīta pāreju uz "Citadele banku". Veicot kredītu pāreju uz "Citadele banku", kredītu līgumu nosacījumi paliks nemainīgi.

Līdz pārejas paziņojuma saņemšanai klientiem ir jāturpina pildīt savas saistības tāpat kā līdz šim, veicot kredītu atmaksu uz "ABLV" kontu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!