Foto: LETA
Kopumā biznesa fokusa transformācija Latvijas banku sektorā, kura pamatā tika īstenota kā pašattīrīšanās no augsta vai līdz galam neizprotama riska klientu noguldījumiem, ir praktiski pabeigta, informē Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK).

Tomēr transformācijas perioda piesardzīgākā pieeja saglabājas, tādēļ citu valstu, t.sk. NVS noguldījumiem joprojām ir tendence samazināties attiecībā pret Eiropas Savienības (izņemot Baltijas valstis) valstu noguldījumiem, kuru īpatsvars pēdējā ceturksnī nedaudz pieaudzis un tagad sasniedz 10%.

Infografika ir pieejama šeit.

Jau vēstīts, ka Saeima 8. jūlijā, ārkārtas sēdē atbalstīja līdzšinējā FKTK vadītāja Pētera Putniņa un viņa vietnieces Guntas Razānes atbrīvošanu no amata, kā arī apstiprināja FKTK jauno vadītāju uz laiku.

Atbalstītais lēmumprojekts paredzēja, ka Putniņš un Razāne no saviem amatiem atbrīvoti ar 15. jūliju. No šī datuma par FKTK vadītāju uz laiku kļuva komisijas Uzraudzības departamenta Monetāro finanšu iestāžu darbības analīzes daļas vadītāja Kristīne Černaja-Mežmale.

Putniņam un Razānei, atstājot amatu, pienākas Saeimas likumā noteiktā kompensācija 80% apmērā no gada mēnešalgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!