Foto: Pixabay

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) brīdina par uzņēmumu "Hermes Empire Ltd" un "Clever Technologies" piedāvātajiem pakalpojumiem, informē FKTK.

FKTK brīdina par uzņēmuma "Hermes Empire Ltd", izmantojot zīmolu "Abank" un, piedāvātajiem pakalpojumiem tīmekļvietnē abank.ee. Minētajam pakalpojumu sniedzējam nav tiesību nodarboties ar licencētu finanšu pakalpojumu, tajā skaitā ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakuspakalpojumu, sniegšanu Latvijā.

Tāpat FKTK brīdina par uzņēmuma "Clever Technologies Ltd" izmantojot zīmolu "Daxioma", piedāvātajiem pakalpojumiem tīmekļvietnē daxioma.com.

Uņēmumu pārstāvji, veicot telefona zvanus un nosūtot elektroniskā pasta vēstules, aicina iesaistīties ieguldījumu darījumos, kuru piedāvāšanai un sniegšanai Latvijā nav saņemta nepieciešamā atļauja. FKTK nav piešķīrusi nekādu licenci uzņēmumiem, un to uzņēmējdarbība nav pakļauta FKTK uzraudzībai. FKTK aicina nesaistīties darījumos ar šīm kompānijām.

Ja ir nodarīti zaudējumi vai pastāv aizdomas par krāpšanu, FKTK aicina vērsties Valsts policijā.

FKTK uzrauga tikai licencētus tirgus dalībniekus, kas saņēmuši attiecīgu licenci finanšu pakalpojumu, tajā skaitā ieguldījumu piesaistei, tikai darījumos ar šādiem ieguldījumu piesaistītājiem klientu aizsargā valsts, atgādina komisijas pārstāvji.

Iedzīvotājiem, kuri nav profesionāļi finanšu pakalpojumu jomā, bet vēlas veikt ieguldījumus, FKTK eksperti iesaka doties uz savu banku vai ieguldījumu brokeru sabiedrību, kas saņēmusi attiecīgu licenci vai darbības atļauju. Šādiem pakalpojumu sniedzējiem ir pienākums informēt par iespējamajiem riskiem un nodrošināt klienta riska profilam atbilstošu piedāvājumu.

FKTK aicina iedzīvotājus pirms sadarbības uzsākšanas ar kādu no finanšu, tajā skaitā ieguldījumu pakalpojumu sniedzējiem, pārliecināties par tā tiesībām piedāvāt un sniegt ieguldījumu pakalpojumus Latvijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!