Foto: LETA
Ja tiks pieņemts lēmums par AS "Latvijas Krājbanka" likvidāciju, tad bankas kredītportfelis varētu tikt pārdots vairāksolīšanā, sacīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) biroja vadītāja Anna Dravniece.

Viņa piebilda, ka šo jautājumu risinās tiesas iecelts likvidators.

"Latvijas Krājbankas" kredītportfelis uz 2011.gada 30.jūniju bija 351,7 miljoni latu, informēja "Latvijas Krājbankas" pārstāve Dace Dūze.

Jau ziņots, ka kredīta maksājumiem AS "Latvijas krājbanka" ir aizliegts aprēķināt soda procentus par kredītu kavējumiem, jo klientiem patlaban nav iespējams šos maksājumus veikt noteiktajā termiņā, sacīja FKTK pārstāve Agnese Līcīte.

FKTK aicina bankas klientus aktīvi komunicēt ar saviem partneriem, informēt par ārkārtas apstākļiem, kā dēļ ir radušās norēķinu nomaksas problēmas. Ir būtiski par to laikus informēt, lai nerastos iespēja celt prasību par līgumsaistību nepildīšanu.

Savukārt par to, kā rīkoties ar kredītu atmaksu, FKTK aicina gaidīt turpmākos bankas paziņojumus.

Jau ziņots, ka privātpersonām un uzņēmumiem, kuri ņēmuši kredītus "Latvijas Krājbankā", kredītu maksājumus ir iespējams turpināt, sacīja "Latvijas Krājbankas" pārstāve Dace Dūze.

"Swedbank" pārstāvis Ivars Svilāns, jautāts, vai, piemēram, "Swedbank" piemēros soda sankcijas pret tādiem kredītņēmējiem, kuriem ir kredīts "Swedbank", bet alga un līdzekļi "Latvijas Krājbankā", sacīja, ka risinājums noteikti tiks atrasts.

"Šādiem klientiem būtu nekavējoties jāsazinās ar savu kredītu menedžeri un jāinformē par izveidojušos situāciju. Par katru klientu lēmums tiks pieņemts individuāli, "Swedbank" noteikti pret izveidojušos situāciju izturēsies ar izpratni. Turklāt, ja cilvēks ņēmis kredītu "Swedbank", tad viņam pie mums ir atvērts konts, tāda sistēma ir lielākajai daļai banku. Kredītņēmējam vienkārši jāinformē savs grāmatvedis, lai nākamais algas maksājums tiek ieskaitīts tās bankas kontā, kurā ņemts kredīts," skaidroja Svilāns.

Jau ziņots, ka 23.novembrī intervijā telekompānijas "LNT" raidījumam "900 sekundes" bankas pagaidu pārvaldnieks FKTK priekšsēdētājas vietnieks Jānis Brazovskis sacīja, ka cilvēkiem, kuriem ir kredīti "Krājbankā", savas saistības jāturpina pildīt.

Kā ziņots, FKTK padome 21.novembrī nolēma apturēt visu "Latvijas Krājbankas" finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā konstatēts līdzekļu iztrūkums aptuveni 100 miljonu latu apmērā.

Saistībā ar situāciju "Latvijas Krājbankā" Valsts policijas sāktajā kriminālprocesā aizturētajam bankas prezidentam Ivaram Priedītim Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 22.novembrī kā drošības līdzekli ir piemērojusi apcietinājumu. Aizturēti tika arī pārējie bankas valdes locekļi - Mārtiņš Zalāns, Svetlana Ovčiņņikova un Dzintars Pelcbergs -, kuriem kā drošības līdzeklis nav piemērots apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!