Foto: AFI

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) sēdē ceturtdien lēmusi uz laiku apturēt visas maksātnespējīgajai Latvijas Krājbankai daļēji piederošās apdrošināšanas AS "LKB Life" izsniegtās licences apdrošināšanas veikšanai, portālu "Delfi" informēja FKTK.

Komisija lēmusi līdz šā gada 19.aprīlim apturēt visu apdrošināšanas AS "LKB Life" izsniegto licenču apdrošināšanas veikšanai darbību. Apdrošināšanas sabiedrībai līdz noteiktajam termiņam nav atļauts slēgt jaunus apdrošināšanas līgumus un piesaistīt jaunus klientus.

Lēmums apturēt licences apdrošināšanas veikšanai pieņemts, jo apdrošināšanas AS "LKB Life" šobrīd neizpilda Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma prasības - nenodrošina maksātspējas prasības izpildi.

FKTK norāda, ka līdz šim noslēgtie apdrošināšanas līgumi turpina savu darbību un apdrošināšanas AS "LKB Life" nodrošinās saistību izpildi pret apdrošinātajiem. AAS "LKB Life" rīcībā šobrīd ir pietiekoši daudz līdzekļu, lai segtu gan fizisku, gan juridisku personu prasījumus.

FKTK padome uzskata par iespējamu visas AAS "LKB Life" izsniegtās licences apdrošināšanas veikšanai nevis anulēt, bet to darbību uz laiku apturēt, jo tādējādi tiek saglabāta iespēja maksātnespējīgās Krājbankas, kas ir "LKB Life" lielākais akcionārs, administratoram atbilstoši kreditoru interesēm lemt par "LKB Life" akciju pārdošanu.

Tādējādi apdrošināšanas AS "LKB Life" tiek dota iespēja atrisināt radušās problēmas, kas saistītas ar daļas sava pamatkapitāla zaudēšanu un apdrošināšanas darbība jebkurā brīdī varēs tikt atjaunota, norāda FKTK.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa Krājbanku pasludināja par maksātnespējīgu pērnā gada beigās pēc FKTK priekšlikuma, jo pēc Krājbankas mātes bankas Lietuvas "Snoras" bankrota bija atklājies, ka ar bijušo īpašnieku un vadības ziņu no bankas aizplūduši lieli līdzekļi. Par to ierosināts kriminālprocess, kurā aizdomās tur bijušo bankas vadību un arī tās lielāko akcionāru Vladimiru Antonovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!