Foto: LETA
Savus depozītus AS "Latvijas Krājbanka" ("Krājbanka") pilnā apmērā saņems 99,8% likvidējamās bankas noguldītāju, portālu "Delfi" informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) biroja vadītāja Anna Dravniece.

Pēc pēdējas FKTK rīcībā esošās informācijas, 99,8% no "Krājbankas" noguldītājiem iekļaujas garantētās atlīdzības 100 000 eiro jeb 70 280,40 latu robežās un līdz ar to saņems savu noguldījumu pilnā apmērā.

Jau ziņots, ka "Krājbankas" noguldītājiem valsts garantētās atlīdzības izmaksās valstij piederošā "Citadeles" banka. Valsts garantēto noguldījumu izmaksu "Citadele" sāks nākamajā otrdienā, 29.novembrī.

Noguldījumu garantiju fondā, no kura atlīdzinās ieguldījumus "Krājbankas" klientiem, šobrīd nepietiek naudas, lai atmaksātu visiem noguldītājiem, taču nepieciešamos līdzekļus – aptuveni 200 miljonus latu – ir gatava aizdot Valsts kase.

Jau ziņots, ka pēc Lietuvas valdības lēmuma prasīt "Snoras bankas" maksātnespēju arī Latvijas FKTK strādā pie "Snoras" meitas bankas – "Krājbankas" maksātnespējas pieteikuma, kuru nākamās nedēļas sākumā varētu iesniegt tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!