Foto: F64

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) piemērojusi AS "Latvijas pasta banka" soda naudu 305 000 eiro apmērā par konstatētajiem pārkāpumiem noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā.

Kā informē FKTK, nosakot bankai piemērojamo soda naudas apmēru, komisija ņēma vērā bankas finanšu rādītājus, kā arī to, ka tā ir atzinusi pārbaudēs konstatētos trūkumus un apņēmusies veikt nepieciešamos pasākumus to novēršanai un iekšējās kontroles sistēmas pilnveidošanai.

Administratīvās lietas ietvaros FKTK veica arī pārbaudi par vairākiem klientiem, kuri, kā minēts publiski pieejamajā Moldovas Nacionālās bankas pētījumā, veikuši darījumus ar mērķi iegūt kontroli pētījumā minētajās Moldovas bankās 2012. – 2013. gadā.

FKTK un banka ir noslēgušas administratīvo līgumu, ar kuru "Latvijas pasta banka" apņemas novērst pārbaudēs konstatētos trūkumus iekšējās kontroles sistēmas darbībā, kā arī kredītiestādes un naudas atmazgāšanu ierobežojošo likumu ievērošanā.

Administratīvajā līgumā puses ir vienojušās par turpmākajiem pasākumiem, ko banka apņemas noteiktajos termiņos pilnībā izpildīt, lai pilnveidotu iekšējās kontroles sistēmu un stiprinātu tās darbības efektivitāti.

FKTK uzraudzīs, vai "Latvijas pasta banka" līgumā noteiktajos termiņos un apjomā pilda tai līgumā noteiktās saistības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!