Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV videospēļu kompānijas “GameStop” akciju tirdzniecības cīņa starp Volstrītas gigantiem un mazajiem investoriem izraisījusi vētru tirgus dalībnieku un analītiķu vidū. Aktualizētas tiek diskusijas, vai šis fenomens nākotnē radīs jaunu, apņēmīgu investoru paaudzi, un veicinās sava veida karu starp abām pusēm, vai tomēr radīs papildu augsni spekulatīvām darbībām tirgos, radot jaunus burbuļus, raksta ārvalstu mediji.

Pēdējo dienu laikā pasaules finanšu tirgus investoru un ekspertu uzmanība ir pievērsta "GameStop" akcijām, kuras prātam neaptveramajā akcijas pieaugumā dažu dienu laikā vainojami mazie investori.

"GameStop Corp" ir ASV videospēļu, patērētāju elektronikas un spēļu aprīkojuma tirgotājs ar lielu veikalu tīklu, kas gan laika gaitā, mazinoties pieprasījumam pēc videospēlēm, sarūk. Pērnā gada sākumā kompānijai bija 5509 veikali ASV, Kanādā, Austrālijā, Jaunzēlandē un Eiropā, un tie strādā ar zīmoliem "GameStop", "EB Games", "ThinkGeek", un "Micromania-Zing".

"Mēs redzam fenomenu, ko iepriekš neesam redzējuši," atzīst Volstrītas komentētājs un bijušais hedžfondu pārvaldnieks Džims Krāmers, piebilstot, ka "GameStop" varētu būt tikai sākums. "Tas ir neprāts," viņš piebildis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!