Foto: Publicitātes attēli
Starptautiskais finanšu izdevums "Global Finance" jau trešo gadu pēc kārtas atzinis SEB internetbanku privātpersonām par labāko Latvijā, portālu "Delfi" informēja bankas pārstāvji.

"Internetbanka ar katru gadu kļūst par aizvien nozīmīgāku klientu apkalpošanas kanālu. Pēc mūsu aprēķiniem, šobrīd 99% norēķinu notiek internetbankā un citos elektroniskajos kanālos, un tikai 1% norēķinu tiek veikti filiālēs. Tādēļ mēs nemitīgi papildus ieguldām attālināto finanšu pakalpojumu kanālu attīstībā, paplašinot to iespējas un pieejamību, ka arī uzlabojot to drošību. Esam gandarīti, ka to atzinīgi vērtē starptautiskie finanšu eksperti, bet svarīgākais, ka to novērtē mūsu klienti un izmēģina jaunās iespējas. Piemēram, jau 23% no visiem SEB internetbankas lietotājiem ir lejupielādējuši un izmēģinājuši internetbankas mobilo aplikāciju," skaidro SEB bankas vadītāja Ieva Tetere.

SEB internetbanku ikdienā lieto nepilni 350 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, un kopējais pieslēgumu skaits šī gada pirmajos sešos mēnešos tuvojas 12 miljoniem reižu.

Pirmā pusgada laikā klienti internetbankā veikuši 8,5 miljonu transakciju un vidējais pieslēgumu skaits internetbankai ik dienas sasniedz 70 tūkstošus. Pirmo sešu mēnešu laikā internetbanku uzsākuši lietot vairāk nekā 15,5 tūkstoši SEB bankas jauno klientu.

"Global Finance" labāko internetbanku noteikšanai izmanto tādus kritērijus kā klientu piesaistīšanas un apkalpošanas stratēģija, klientu paradumu veicināšana e-pakalpojumu iespēju izmantošanā, internetbankas klientu skaita pieaugums, elektronisko pakalpojumu klāsta plašums, klientu ieguvumi no interneta iespēju lietošanas, kā arī interneta vietnes dizains un funkcionalitāte.

Starptautiskais biznesa un finanšu žurnāls "Global Finance" tiek izdots kopš 1987. gada, un tam ir lasītāji 180 valstīs, galvenokārt organizāciju un uzņēmumu vadītāji un finanšu jomas speciālisti. Šis ir jau 16. gads pēc kārtas, kopš "Global Finance" banku sektorā nosaka pasaules labākās internetbankas, tostarp arī Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!