Foto: stock.xchng

VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka" ("Hipotēku banka") samazinās darbinieku skaitu, tāpēc pieteikusi kolektīvo atlaišanu - līdz 2014.gada jūnija beigām darba uzteikumu varētu saņemt līdz 400 cilvēkiem.

Patlaban vēl neviens darbinieks nav saņēmis darba uzteikumu kolektīvās atlaišanas gaitā, informēja "Hipotēku bankas" sabiedrisko attiecību speciāliste Signe Ernštreite.

Viņa skaidroja, ka "Hipotēku bankas" komercdaļas un klientu apkalpošanas nodošana "Swedbank" ir ļoti apjomīgs process, tas tiks organizēts un prasīs lielu darba apjomu vēl vairākus mēnešus pēc uzņēmuma pārejas 24.novembrī. Tajā pašā laikā, pārtraucot komercdarbību, "Hipotēku bankas" darbības apjoms būtiski sašaurināsies, un tas likumsakarīgi rada nepieciešamību optimizēt "Hipotēku bankas" darbību. Viens no optimizācijas pasākumiem ir darbinieku skaita būtiska samazināšana.

"Hipotēku banka" ir pieteikusi kolektīvo atlaišanu periodā līdz 2014.gada 30.jūnijam. Kopējais skaits, kas pieteikts, ir līdz 400 cilvēkiem pusotra gada laikā, norādīja bankas pārstāve.

Ernštreite informēja, ka ir notikušas bankas vadības un darbinieku pārstāvju konsultācijas, kā arī iesniegta nepieciešamā informācija Nodarbinātības valsts aģentūrai un attiecīgajām pašvaldībām, kurās atrodas bankas struktūrvienības.

Nodarbinātības valsts aģentūrā biznesa portāls "Nozare.lv" uzzināja, ka "Hipotēku bankas" pieteikums ir saņemts, taču, atsaucoties uz tiesību aktiem, sīkāku informāciju par pieteikuma saturu aģentūrā neatklāja.

Kā ziņots iepriekš, patlaban "Hipotēku bankā" strādā aptuveni 600 cilvēku.

Bankas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte iepriekš septembrī sacīja, ka bankas restrukturizācijas gaitā tiks pieteikts maksimālais iespējamais bankā strādājošo cilvēku skaita samazinājums - līdz 2014.gadam tie varētu būt 400 cilvēki. Šis ir provizorisks rādītājs, jo bankā nākotnē strādājošo skaits būs atkarīgs no valdības lēmuma par attīstības institūcijas veidošanu.

Jau ziņots, ka "Hipotēku bankas" komercdaļas pāreja uz "Swedbank" noslēgsies 24.novembrī, un no šīs dienas "Hipotēku bankas" komercdaļas klientus apkalpos un pakalpojumus nodrošinās "Swedbank". "Swedbank" iegādājās "Hipotēku bankas" komercdaļas paketes, kurās iekļauti privātpersonu un juridisko personu komercaizdevumi, norēķinu un noguldījumu pakalpojumi. SIA "Swedbank līzings" iegādājās SIA "Hipolīzings", un "Swedbank" komandai pievienojās visi "Hipolīzinga" darbinieki - 30 cilvēki. Savukārt pensiju 2.līmeņa plānu pārvaldīšanas paketi iegādājās "SEB Wealth Management".

Vēl turpinās sarunas par divu citu "Hipotēku bankas" komercdaļu pārdošanu - par paketi, kas ietver kredītus nekustamo īpašumu attīstītājiem, un par paketi, ko veido slikto aktīvu izstrādes kompānija "HipoNIA". Par šo komercdaļas pakešu pārdošanu vienoties varētu nākamā gada sākumā, šonedēļ prognozēja piesaistītā konsultanta "SEB Enskilda" valdes loceklis Mārtiņš Krūtainis.

Valdība jau 2009.gadā nolēma, ka līdz 2013.gada beigām tiks pārtraukta "Hipotēku bankas" komercdarbība, lai nākotnē koncentrētos tikai uz attīstības institūcijas uzdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!