Foto: DELFI

SIA "Hipotēku bankas nekustamā īpašuma aģentūra" maina nosaukumu un turpmāk būs SIA "Hiponia", informē VAS "Privatizācijas aģentūra" (PA).

Nosaukumu maiņa pabeigs uzņēmuma pārveides procesu, kura ietvaros "Hiponia" no VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka" (tagad - VAS "Latvijas attīstības finanšu institūcija "Altum"") nonāca PA īpašumā. Uzņēmums ir ieguvis ne tikai jaunu nosaukumu, bet arī jaunu korporatīvo atpazīstamību, kas palīdzēs turpmāk konkurēt nekustamo īpašumu tirgū.

"Hiponia" pamatdarbība ir nekustamo īpašumu tirdzniecība un apsaimniekošana. Uzņēmuma portfelī ir aptuveni 800 nekustamie īpašumi, un uzņēmums apkalpo aptuveni 1600 aizņēmējus. "Hiponia" piedāvā iegādāties dažādus nekustamos īpašumus - dzīvokļus, mājas, jaunbūves, zemi, komercdarbības un investīciju objektus, kā arī kustamo mantu (specializētās iekārtas un aprīkojumu), dažādās vietās visā Latvijas teritorijā.

Visi īpašumi, kas tiek pārdoti, iznomāti vai izīrēti, pieder "Hiponia", tāpēc klientiem, noslēdzot darījumus, nav jāmaksā starpniecības maksa. "Hiponia" sniedz atbalstu klientiem darījuma noformēšanā - sagatavo pirkuma līgumu, nodrošina notāra pakalpojumus uzņēmuma birojā un sniedz konsultācijas jautājumos par īpašuma tiesību reģistrēšanu zemesgrāmatā.

"Hiponia" jaunus aizdevumus neizsniedz, bet tās darbība ir vērsta uz maksimālu līdzekļu apjoma atgūšanu no pārvaldītā portfeļa. No nekustamo īpašumu atsavināšanas iegūtie līdzekļi tiek novirzīti valsts aizdevuma atmaksai. Uz 2014.gada 1.oktobri valstij ir atmaksāti 17 miljoni eiro, no tiem pirms noteiktā termiņa pārskaitīti 10 miljoni eiro. Procentu maksājumos valstij ir samaksāti seši miljoni eiro. Valsts aizdevuma atlikums uz šo brīdi ir 82 miljoni eiro.

SIA "Hiponia" 100% kapitāla daļu īpašniece ir PA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!